SATOlle lähes 400 uutta vuokra-asuntoa rakenteille

sato1

Asuntosijoitusyhtiö SATO teki päätökset vuoden 2014 lopussa ja kuluvan vuoden alussa lähes 400 uuden vuokra-asunnon aloituksista. Rakenteille lähtevistä kodeista pääosa sijaitsee pääkaupunkiseudulla.

Liiketoimintajohtaja Tuula Entelä SATOsta:

– Strategisena tavoitteenamme on kasvattaa SATOn asunto-omaisuuden arvo neljään miljardiin euroon vuoteen 2020 mennessä.  Tavoitteen saavuttamiseksi investoimme noin 200 miljoonaa euroa vuosittain.

sato2

 

sato3

Vuokra-asuntojen tarve on suurinta pääkaupunkiseudulla, jossa myös arvonnousuodotukset ovat parhaat. Vuodenvaihteessa aloitetut kohteet sijaitsevat mm. Helsingissä Jätkäsaaressa, Espoossa Saunalahdessa ja Vantaalla Rajakylässä. Myös ensimmäinen kohteemme uuteen kehittyvään Vantaan Keimolanmäen kaupunginosaan on käynnistetty ja Helsingin Etu-Töölöön nousevat korkeatasoiset viiden tähden SATO VuokraKodit.

– SATOlla on lisäksi suunnitteilla investointeja esimerkiksi Espoon Perkkaan alueelle ja energiatehokas talo Espoon Soukkaan.

2000-luvulla SATO on ollut suurin asuntoinvestoija Suomessa. Olemme hankkineet noin 13 500 vuokra-asuntoa arvoltaan yhteensä noin 1,9 miljardia euroa. Hankinnat on tehty ostamalla asuntoja vanhasta asuntokannasta ja tuottamalla satoja uusia asuntoja vuosittain. 2000-luvulla toteutettujen hankintojen avulla on pystytty tarjoamaan koti noin 25 000 asukkaalle.