SALPAUSSELÄN RAKENTAJAT OY PERUSTAA KONSERNIRAKENTEEN JA ALUEYHTIÖITÄ – JYRKI LAUTARINNE SKANSKASTA SIIRTYY JOHTAMAAN SSR LÄNSI-SUOMI OY:N JA SSR POHJANMAA OY:N TOIMINTAA JA SIJOITTAJA REIMA KUISLA OSAKKAAKSI ALUERAKENNUSYHTIÖIHIN

Salpausselän Rakentajat Oy on 1979 perustettu rakennusliike. Se kuuluu jatkossa osana SSR Group Oy nimiseen uuteen konsernin emoyhtiöön, jonka omistavat pääomistajana Mika Wilenius (51 %) sekä rakennusneuvos Jorma Tamminen, toimitusjohtaja Tapani Pöyry ja hankekehitysjohtaja Kari Kangas (yhteensä 49 %.) Uutena konsernin emoyhtiönä toimivan SSR Group Oy:n rakentavana tytäryhtiönä on jatkossa alkuperäinen pääyhtiö Salpausselän Rakentajat Oy (SSR), jonka rakentavia tytäryhtiöitä ovat jatkossa SSR Länsi-Suomi Oy ja SSR Pohjanmaa Oy. Ne aloittavat kukin toimintansa 05.10.2015 ja niihin avainhenkilöstö on jo valittu. SSR Group Oy:n emoyhtiön sekä rakentavan pääyhtiön Salpausselän Rakentajat Oy:n pääkonttori ovat jatkossakin Lahdessa.

SSR Group Oy ja alkuperäinen rakentava pääyhtiö Salpausselän Rakentajat Oy tulevat laajentamaan toimintaansa niin, että vuoden 2016 alussa toimintansa aloittaa SSR Varsinais-Suomi Oy ja vuoden 2016 aikana perustetaan SSR PKS ja Uusimaa Oy, SSR Itä-Suomi Oy sekä SSR Pohjois-Suomi Oy. Kustakin aluerakennusyhtiöstä emokonserni omistaa 51 % osakekannasta ja aluerakennusyhtiöiden toimiva johto sekä kullakin alueella valittu vahva alueellinen tunnettu kiinteistöalan sijoittaja/toimija, omistavat yhdessä 49 %.

Uusien aluerakennusyhtiöiden SSR Länsi-Suomi Oy:n (toiminta-alue Pirkanmaa, Satakunta ja Keski-Suomi) sekä SSR Pohjanmaa Oy:n (toiminta-alue entinen Vaasan lääni) toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi on kutsuttu ekonomi Jyrki Lautarinne, 60. Hän on toiminut usean vuosikymmenen ajan rakennusalalla keskeisissä johtotehtävissä mm. Haka –konsernissa ja Skanska –konsernissa. Lautarinne siirtyy uuteen tehtäväänsä 06.10.2015 lukien. SSR Länsi-Suomi Oy:n toimisto sijaitsee Tampereella. SSR Pohjanmaa Oy:n aluejohtajaksi on nimitetty RI Raimo Virtanen, joka on aiemmin työskennellyt Skanskan palveluksesta. SSR Pohjanmaa Oy:n toimisto sijaitsee Seinäjoella. SSR Länsi-Suomi Oy:n ja SSR Pohjanmaa Oy:n enemmistöosakkaana on Salpausselän Rakentajat Oy (51 %) sekä muina osakkaina yhtiöiden toimiva johto sekä tunnettu etelä-pohjalainen suursijoittaja Reima Kuisla (yhteensä 49 %)

Konsernin rakentava pääyhtiö Salpausselän Rakentajat Oy keskittyy konsernirakenteen uudistuksen myötä toimimaan Kanta- ja Päijät-Hämeen, Kymenlaakson sekä Kaakkois-Suomen alueilla sekä pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla siihen asti, kunnes SSR PKS ja Uusimaa Oy aloittaa toimintansa vuoden 2016 aikana.

SSR Group Oy:n/Salpausselän Rakentajat Oy:n liikevaihto 2015 tulee olemaan 85-90 miljoonaa euroa ja tavoite vuodelle 2016 on noin 135-140 miljoonaa euroa. Tilauskanta on hyvä. Yhtiöt ovat erikoistuneet asunto- ja toimitilarakentamiseen, mutta myös urakkapohjaista rakentamista harjoitetaan jatkossakin. Yhtiöiden talous on vahva ja vakavaraisuus hyvä. SSR-konsernin omavaraisuusaste on n. 40 %. Yhtiöiden oma henkilöstömäärä vaihtelee 120-150 henkilössä ja on liikevaihdon kasvun myötä lisääntymässä. Yhtiö käyttää mahdollisuuksien mukaan pitkäaikaisia alihankkijoita ja on hyvin verkostoitunut tältä osin.

SSR Group Oy:n hallituksen muodostavat puheenjohtajana rakennusneuvos Jorma Tamminen sekä jäseninä Veropaja Oy:n toimitusjohtaja Marko Nokka, SSR-yhtiöiden pääomistaja Mika Wilenius, hankekehitysjohtaja Kari Kangas sekä yhtiöiden toimitusjohtaja Tapani Pöyry, joka toimii myös emoyhtiön SSR Group Oy:n sekä rakentavan pääyhtiön Salpausselän Rakentajat Oy:n toimitusjohtajana ja varatoimitusjohtajana toimii RKM Tapio Kulju. SSR Group Oy:n ja tytäryhtiöiden yhteisenä hanke- ja kiinteistökehitysjohtaja (vastaten myös markkinoinnista ja myynnistä) toimii toistaiseksi yhtiöryhmän pääomistaja, RI Mika Wilenius.