Sakari Elosta Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomen hankekehitysjohtaja ja osakas

Sakari Elo

Pohjola Rakennus Oy:n tytäryhtiön Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomen hankekehitysjohtajaksi ja osakkaaksi on nimitetty rakennusinsinööri (AMK) Sakari Elo. Hän siirtyi tehtäviinsä 1.10.2015 Turun kaupungin rakennusvalvonnan tarkastusinsinöörin tehtävistä. Pohjola Rakennus Länsi-Suomen hankekehitysjohtajana hän haluaa viedä rakennushankkeita eteenpäin yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa.

Pohjola Rakennus oli Elolle tuttu jo entuudestaan, ja häntä kiinnosti varsinkin yhtiön projektinjohtourakoinnin osaaminen.
– On hienoa olla mukana tekemässä uutta rakentamisen organisaatiota Turun seudulle. Tässä tehtävässä pääsen näköalapaikalta hyödyntämään osaamistani alueen rakennushankkeissa, hän kertoo.

Hankekehitystehtävien lisäksi Sakari Elo luo yhteyksiä kuntien ja sidosryhmien suuntaan uusien kohteiden saamiseksi ja vanhojen kehittämiseksi.
– Kun nousukausi alkaa, Pohjola Rakennus Länsi-Suomi pääsee rakentamaan uutta puhtaalta pöydältä. Näen tässä meille hyvän paikan ja uskon, että Turun seudun sijoittajat, yhteistyökumppanit ja kilpailijat odottavat innokkaasti, mitä saamme aikaiseksi.

Pohjola Rakennus Oy Varsinais-Suomen toimitusjohtajan Mikko Kilven mukaan yrityksen tavoitteena on olla alueen merkittävimpiä yrityksiä 5-8 vuoden sisällä. Rakentamisen ja asuntomarkkinoiden piristyminen luo uskoa tulevaan.

–          Saksalaisen Meyrin tulo telakan uudeksi omistajaksi, Sandvikin tehtaan lopettamisen peruuttaminen sekä kahden ison lääketehtaan Orionin ja Bayerin jatkuva liiketoiminnan kasvu ovat varmasti osiltaan vaikuttaneet, että yleinen mieliala alueella on positiivinen ja tulevaisuuteen uskova, hän toteaa.

 

Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomen toiminta jakautuu omaperustaiseen asuntotuotantoon, josta noin puolet on Eloisa-senioriasuntoja, asuin- ja toimitilarakentamisen neuvottelu-urakointiin sekä asuinrakennusten laajamittaiseen saneeraukseen keskittyvään kilpailu-urakointiin. Yrityksellä on tällä hetkellä hallinnassaan tontteja Turusta, Kaarinasta ja Paraisilta. Niiden yhteensä 25 000 neliömetriä mahdollistavat noin 350 asunnon rakentamisen.