Rovaniemen keskuskenttä maailman parhaiden arkkitehtuurikohteiden A+Awards –kilpailussa

Keskuskenttä

Arkkitehtitoimisto Artto Palo Rossi Tikka Oy:n suunnittelema Rovaniemen keskuskenttä on valittu maailman parhaiden arkkitehtuurikohteiden A+Awards –kilpailun finaaliin.

Keskuskenttä kilpailee stadion- ja areenarakennusten sarjassa, jonka voittaja ratkaistaan nettiäänestyksellä. Yleisö voi äänestää finaalisuosikkejaan 1. huhtikuuta asti.

Kansainvälisen Architizer-julkaisukanavan
A+Awards -kilpailu järjestetään nyt neljännen kerran. Architizer on avoin, maailmanlaajuinen arkkitehtuurin verkkotietopalvelu, jonka kotipaikka on New Yorkissa, Yhdysvalloissa.

A+Awards -kilpailussa on yli 100 sarjaa ja kilpailuun osallistuu ehdokkaita yli sadasta maasta. Palkintogaala järjestetään New Yorkissa Design Week -tapahtuman yhteydessä toukokuussa.

Rovaniemen Keskuskenttä on valmistunut kesällä 2015. Helsinkiläisen arkkitehtitoimisto Artto Palo Rossi Tikka Oy:n suunnittelema ”Railo” muodostuu katsomo-monitoimikiinteistöstä, joka on arkkitehtonisesti korkeatasoinen kokonaisuus ”railomaisen” ulkotilasarjan avulla. Mielenkiintoinen yksityiskohta on muun muassa katsomon istuimista muodostuva tunturimaisema.

Rovaniemen keskuskentän katsomorakennus on saanut kunniamaininnan hiljattain myös Teräsrakenneyhdistyksen järjestämässä teräsrakennekilpailussa sekä saanut Rovaniemen kaupunkikuvapalkinnon viime syksynä.

ÄÄNESTÄ KESKUSKENTTÄÄ!
Äänestyslinkki:

http://awards.architizer.com/public/voting/?cid=23