Rovaniemen Keskuskentän uuden pääkatsomon rakentaminen käynnistyy

Rovaniemen Keskuskentän uuden pääkatsomon/monitoimirakennuksen rakentaminen käynnistyy tällä viikolla. Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy toimii hankkeessa rakennuttajana ja Rovaniemen kaupunki vuokraa koko rakennuksen yhtiöltä. Kaupunki vuokraa edelleen osan rakennuksesta Rovaniemen Palloseuran käyttöön.

–          Rakennus toteutetaan kaupungin järjestämän arkkitehtikilpailun voittaneen ”Railo”- ehdotuksen pohjalta, jonka on tehnyt arkkitehtitoimisto arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy Helsingistä. Arkkitehtitoimistosta rakennushankkeen pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehti Aaro Artto, kertoo Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Heikki Alaluusua.

Uusi rakennus tulee Keskuskentän ja Poromiehentien väliin vanhan ja nyt jo puretun pääkatsomon paikalle. Rakennuksesta tulee näyttävä käyntikortti Rovaniemen kaupunkikuvaan. Sen julkisivu on puuverhoiltu ja julkisivu on mahdollista valaista pimeänä aikana ja siten korostaa sen näyttävyyttä.

–          Rakennuksesta tulee 90 metriä pitkä ja rakennuksen räystäslinja on yli 18 metrin korkeudella kentän pinnasta vastaten kuusikerroksisen kerrostalon korkeutta, Alaluusua konkretisoi rakennuksen suuruutta.

Yleisön kulku katsomoon tulee tapahtumaan suunnilleen samasta kohdasta kuin ennenkin, sisäänkäyntitaso on noin kolme metriä korkeammalla kuin Poromiehentie ja kulku tulee tapahtumaan portaita pitkin. Invaluiska rakennetaan sisäänkäynnin viereen. Lisäksi rakennetaan sisäänkäyntitunneli Poromiehentieltä pohjakerrokseen, jota mm. pelaajat käyttävät.

–          Pohjakerrokseen kentän tasolle tulee yleisövessat sekä pukuhuone- ja sosiaalitilat, lämmintä tilaa on reilut 600 m2. Yleisökerrokseen tulee monitoimitilaa sekä selostus- ja kuuluttamotilat, yhteensä vähän alle 200 m2. Kaikkiaan lämmitettävää tilaa rakennukseen tulee noin 1000 m2 ja yhteensä katsomoon tulee noin 2000 katettua istumapaikkaa, Heikki Alaluusua luettelee.

Urakkasopimukset on jo allekirjoitettu, kohteen rakennusurakoitsijana toimii Levin Rakennus Oy, putkiurakoitsijana LVI Lämsä Oy, ilmanvaihtourakoitsijana LVI Ollila Oy sekä sähköurakoitsijana Ounasvirta Oy, kaikki urakoitsijat ovat Rovaniemeltä.

–          Rakennustyöt aloitetaan tällä viikolla työmaan perustamisella ja maankaivuutöillä. Rakennus valmistuu vajaan vuoden päästä kesäkuun alussa, pihatyöt valmistuvat heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Rakennus tulee maksamaan kaikkiaan noin 4,8 miljoonaa euroa, Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Heikki Alaluusua toteaa.