REDIn kuusi asuintornitaloa nimetty – 132 metriä korkea Majakka valmistuu vuonna 2018

Kalasataman keskuksen eli REDIn kuusi asuintornitaloa ovat saaneet nimet. Merihenkinen sekstetti on seuraava: Majakka, Loisto, Kapteeni, Luotsi, Kartta ja Kompassi. REDIn asuintornien nimet valittiin kilpailulla, johon tuli satoja ehdotuksia.

”Valittujen nimien yhteisenä teemana on merenkulku. Käsitteet liittyvät ihmisten johdattamiseen suojaisalle redille eli sataman ankkurointialueelle. Samalla tavalla REDIn korkeat talot auttavat tulevaisuudessa ihmisiä suunnistamaan kohti modernia kaupunkiasumista, palveluita, viihtymistä ja shoppailua”, SRV:n asuntojen myyntijohtajaMarja Kuosma sanoo.

Asuintornien rakentaminen aloitetaan 35-kerroksisesta Majakasta, jonka ennakkomarkkinointi alkaa syksyllä 2015 ja joka valmistuu samoihin aikoihin kauppakeskuksen kanssa syksyllä 2018. Pian perässä kumppanina seuraa Loisto.

REDIstä kiinnostuneet potentiaaliset asukkaat saivat ideoida tornien nimiä kilpailussa, joka järjestettiin syksyllä REDIn uutiskirjeen tilanneille. Ehdotuksia tuli runsaasti.

”Majakka oli ylivoimaisesti ehdotetuin nimi. Muutenkin meri ja purjehdus inspiroivat osallistujia. Myös stadin slangi oli edustettuna nimiehdotuksissa”, Kuosma kertaa.

REDIin tulevien toimisto- ja hotellitornien nimiä ei ole vielä päätetty, mutta sama merellinen teema tulee jatkumaan myös niiden nimissä.

Suomen korkein asuinkerrostalo nousee lähes 132 metriin

SRV:n rakentama REDI muodostuu kuudesta asuintornista, hotelli- ja toimistotornista sekä kauppakeskuksesta. Tornitaloissa on 20–35 kerrosta. Korkein niistä nousee 131,7 metriin. Se on valmistuessaan Suomen korkein asuinkerrostalo.

SRV on koonnut sijoittajaryhmän REDIn kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen toteuttamista varten. REDIn rakennustyöt käynnistyvät laajamittaisesti huhtikuun aikana. Kokonaisuudessaan REDI valmistuu vaiheittain vuoteen 2023 mennessä.

www.srv.fi
www.redi.fi