Rakenna & Sisusta -messut tarjoaa koulutusta

4652d05b-5d33-48f7-af4c-1f28b6fd9a27-main_image

Rakenna & Sisusta -messujen hallit tulevat olemaan täynnä kiinnostavaa sisältöä. Turun Messukeskuksessa 12.-14.2. järjestettävä tapahtuma on alueen suurin alan tapahtuma. Se kerää vuosittain melkein 20 000 kävijää. Rakenna & Sisusta -messuilla on mukana 250 näytteilleasettajaa. Määrä on suunnilleen samaa luokkaa kuin viime vuonna. Painopisteet vaihtelevat vuosittain.

Rakentaminen ja pienet pintaremontit ovat kaikissa elämänvaiheissa ajankohtaisia. Tämä varmasti selittää tapahtuman kestosuosion, kuvaa projektijohtaja Krista Ahonen.

Apua rakennus- ja remonttihaaveisiin

Remontoijan ja rakentajan kannattaa suunnata kulkunsa messuille, sillä informaation määrä on poikkeuksellisen suuri.
PRKK eli Pientalorakentamisen Kehittämiskeskus järjestää messuilla kolme koulusta. Remonttikoulu on tarkoitettu mm. vanhan omakotitalon tai vapaa-ajan kiinteistön omistajille, vanhan kiinteistön ostamista tai myyntiä suunnitteleville sekä myös pienen rivitaloyhtiön hallituksien jäsenille ja asukkaille. Rakentajakoulun tavoitteena on puolestaan antaa omakotirakentajalle valmiudet rakennuttaa oma talo turvallisesti ja sellaisella kustannustasolla, johon varat riittävät. Kolmas koulutus on suunnattu pienten ja keskisuurten taloyhtiöiden hallitusten jäsenille ja mahdollisille asukasisännöitsijöille.

Lisäksi tietoiskulavoilla saa vinkkejä mm. putkiremonttiin.

Sisustusvinkit omalta lavalta

Tänä vuonna sisustuspuoli saa uutta sykettä. Yhdessä helsinkiläisen Wola Event Designin kanssa on suunniteltu ja somistettu sisustusalue, jossa sisustusliikkeet ja bloggaajat pääsevät näyttämään ”sisustuskyntensä” messuyleisölle.

– Tarkoituksena on, että yleisö pääsee tutustumaan bloggaajien tarjoamiin näkemyksiin sisustamisesta ja stailauksesta. Näitä vinkkejä voi sitten hyödyntää kodissaan.

Bloggaajatapahtumaa vetää lauantaina 13.2. tunnettu sisustusbloggaaja, toimittaja Jonna Kivilahti (Mrs. Jones -blogi). Sisustusalueella on myös pop up -kahvila ja ohjelma-alue.

Onko asuinalueesi kehittymässä?

Ohjelmassa on tietoa mm. kotien turvallisuusteknologiasta. Talotohtori Panu Kaila on paikalla antamassa vinkkejä vanhan rakennuksen korjauksiin. Lauantain kiinteistöpäivän ohjelmassa tällä kertaa keskiössä asuinalueiden uudistuminen. Näkökulmia on luvassa mm. Turun seudun kehittämisestä, ryhmäkorjaushankkeista ja korjaushankkeiden rahoituksesta. Samalla kuullaan myös miten asuinalue ja tehdyt korjaukset vaikuttavat tänä päivänä asuntojen hintoihin.

Ammattilaisille suunnattu Lounais-Suomen Kiinteistö- ja rakennuspäivä on ohjelmassa perjantaina 12.2. Keskustelussa on tuolloin mm. asbestisäädös, pätevyysvaatimukset, kosteudenhallinta ja taloustilanne.

www.rakennusmessut.fi