Puuelementtitehdas LapWall kymmenkertaisti liikevaihtonsa

Pyhännällä sijaitseva LapWall Oy on kohonnut vauhdilla Suomen suurimmaksi puuelementtitehtaaksi niin tuotantokapasiteetilla kuin valmistettavien neliöiden määrällä mitattuna. Kuluvan vuoden liikevaihto tulee olemaan noin 20 miljoonaa euroa, mikä on kymmenkertainen määrä parin vuoden takaiseen verrattuna. Kasvun taustalla on puurakentamisen kuluvalla vuosikymmenellä räjähdysmäisesti kasvanut suosio.

Puurakentaminen on lyönyt läpi erityisesti julkisessa rakentamisessa. Yhä useampi hoiva- ja päiväkoti, liiketila tai teollisuusrakennus rakennetaan nykyisin puuelementeistä. Ympäristöystävällisen puun suosio näkyy myös rivi- ja kerrostalorakentamisessa.

– Puurakentamisen merkittävin etu on nopeus. Puun työstämiseen käytettävä teknologia on kehittynyt huimasti, minkä ansiosta puurakentamisesta on tullut entistäkin laadukkaampaa ja kustannustehokkaampaa. Olemme vastanneet puurakentamisen kysyntään LapWall-elementtiratkaisulla, jolla laadun, nopeuden ja kannattavuuden parantaminen on tehty ammattirakentajille äärimmäisen helpoksi. Tarjoamme aidon ekologisemman vaihtoehdon betonirakentamiselle, LapWall Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen kertoo.

Suomalainen puurakentaminen kiinnostaa myös maailmalla.

– Erityisesti puukerrostalot ovat nouseva trendi. Kasvavan arkkitehtuuri- ja suunnitteluosaamisen sekä tehokkuutta tuovan elementointimenetelmän myötä puurakentaminen on nousemassa yhdeksi Suomen erityisosaamisalueeksi sekä merkittäväksi vientituotteeksi. LapWall on toimittanut puuelementtejä kotimaan lisäksi esimerkiksi Ruotsiin, Norjaan, Saksaan sekä Venäjälle, sanoo Pekkarinen.

Vauhdilla kansainvälistyvä LapWall nostaa tuotantokapasiteettiaan heinäkuussa Pyhännälle valmistuvan uuden tuotantolaitoksen myötä.

– Kyseessä on uudella LapWall Oy:n kehittämällä hybridihallitekniikalla valmistettu 4000 m² tuotantolaitos, jonne tulee kaksi tuotantolinjaa. Hybridihallitekniikka mahdollisti ennätysnopean rakennusaikataulun ja kustannusten puolittamisen vanhoihin rakennusmenetelmiin verrattaessa. Uusien tehdasinvestointien valmistuttua voimme tuottaa jopa 1 km verran puuelementtiä päivässä, Pekkarinen esittelee.

Pyhännällä sijaitseva LapWall Oy on Suomen suurin ja Euroopan modernein puuelementtitehdas. Puuelementoinnin edelläkävijä tarjoaa ammattirakentajille kustannustehokkaan tavan rakentaa puusta. LapWall vie puuelementtejä Pohjoismaiden lisäksi Eurooppaan ja Venäjälle.