Puretun kerrostalon tilalle valmistui uusi ja suurempi Vantaan Mikkolassa

marsinkuja1_entinen_kiinteisto_purkutyomaa

Tänään 31.1. muuttaa iso joukko ihmisiä Mikkolan Marsinkujalle kerrostaloon, joka on valmistunut vanhan puretun talon tilalle. Vuonna 2015 VAV Asunnot Oy totesi Marsinkuja 1:n kiinteistön teknisen kunnon heikentyneen niin, että oli järkevämpää rakentaa tontille uusi talo kuin tehdä peruskorjaus vanhaan. Samalla kiinteistöön saatiin 40 prosenttia enemmän asuntoja.

Kun Marsinkuja 1:n vanha kiinteistö valmistui 1970-luvun puolivälissä, pääkaupunkiseudun lähiöihin rakennettiin isoja perheasuntoja. 40 vuodessa ruokakuntien keskikoko on selvästi pienentynyt, ja eniten kysyntää on nyt yksiöistä ja kaksioista. Siksi niitä tehtiin uuteen taloon huomattavasti vanhaa enemmän, ja Marsinkuja 1:ssä on nyt 147 asuntoa entisen 105:n sijaan. Talosta tuli myös entistä esteettömämpi, kun jokaiseen portaaseen saatiin hissit.

marsinkuja1_uusi_kiinteisto_valmis

marsinkuja1_uusi_kiinteisto_valmis_2

Purettavan talon asukkaat muuttivat pois Marsinkujalta vuoden 2015 keväällä ja kesällä, jolloin jokainen heistä sai halutessaan korvaavan asunnon VAV:lta. Kiinteistön purkutyöt alkoivat elokuussa 2015, ja uusi talo valmistui tällä viikolla.

– Koko purku- ja rakennushanke sujui meidän näkökulmastamme hyvin, sanoo VAV Asunnot Oy:n rakennuttajapäällikkö Kari Nauska.

– Hankkeen alkuvaiheessa oli tosin pieniä ongelmia, mutta talo tuli lopulta valmiiksi kuukauden etuajassa.

Nauska kertoo olevansa tyytyväinen lopputulokseen:

– Marsinkujan vanha talo ei ollut enää ulkonäöltäänkään priimakunnossa, joten uuden kiinteistön myötä koko alueen ilme on ehostunut. Ja samalla tontille saatiin lisää kysyttyjä pieniä asuntoja.

Marsinkuja 1:n purku- ja rakennusurakan toteutti NCC Rakennus Oy. Juuri ennen kiinteistön purkamista elokuussa 2015 siellä järjestettiin vielä Our House -lähiöfestivaali, jossa esiteltiin erilaisia visioita suomalaisten lähiöiden tulevaisuudesta.