Pöyrylle toimeksianto Mikkelin keskussairaalan rakennesuunnittelusta

Pöyry on saanut Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymältä toimeksiannon Mikkelin keskussairaalan peruskorjaus- ja laajennushankkeessa. Toimeksianto koskee nykyiseen sairaalaan tehtävien muutosten ja sairaalan laajennusosien rakennesuunnittelua.

Mikkelin ns. ESPER-hankkeen tavoitteena on yhdistää kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut sekä sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoito yhdeksi kokonaisuudeksi nykyiselle sairaalakampukselle. Tarkoituksena on tarjota parempaa ja kustannustehokkaampaa palvelua kaikille sairaanhoitopiirin kunnille ja asukkaille.

Hankkeessa nykyistä sairaalaa laajennetaan muun muassa rakentamalla uusia kerroksia sekä uusi viisikerroksinen sairaala perhetaloksi. Nykyisiä tiloja järjestellään uudelleen ja saneerataan sairaalan ollessa samalla käytössä, mikä tulee ottaa tarkkaan huomioon suunnittelussa ja rakentamisessa.

Hanke tiivistää sairaanhoitopiirin ja Mikkelin kaupungin sosiaali- ja terveydenhoidon tiloja noin 20 %. Keskittäminen tehostaa ja parantaa kuntalaisten palveluita samalla kuluja säästäen.

“Pöyryllä on vankka kokemus suurten sairaalahankkeiden rakennesuunnittelusta. Tästä kokemuksesta on paljon hyötyä, etenkin kun hankkeessa täytyy ottaa huomioon työnaikaiset sairaalatoiminnan vaatimukset,” sanoo Pekka Narinen, Pöyryn rakennussuunnitteluyksikön johtaja.

Hanke on alkanut kesäkuussa ja se valmistuu vuonna 2020.

Tilauksen arvoa ei ole julkistettu. Tilaus kirjataan Alueellisten toimintojen vuoden 2015 kolmannen neljänneksen tilauskantaan.