Porin Väinölässä hoivakodin rakennustyöt vauhdissa

Porin Latokartanontien hoivakodin rakennustyöt etenevät aikataulussa. Tontin raivaus on tehty ja paalutustyöt sekä pohjaviemäreiden asennus ovat käynnissä. Perustustöiden pariin päästään muutaman viikon sisällä. Valmis hoivakoti työllistää 30 – 40 uutta sosiaali- ja terveysalan ammattilaista Porissa. 

Väinölän kaupunginosan vehreisiin maisemiin valmistuvaan ARA-rahoitteiseen hoivakotiin pääsee muuttamaan viimeistään loppukesästä 2015. Attendo Latokartanoksi nimetty hoivakoti tarjoaa 60:lle ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa tarvitsevalle ikäihmiselle kodin ja hoivapalvelut. Attendon Mummola-konseptin mukaiseen hoivakotiin rakennetaan muun muassa oma keittiö, jonne palkataan myös oma kokki. Ruokahuoltoon satsaaminen tukee sekä ikäihmisten hyvinvointia että hoivatyötä. 

– Porissa ympärivuorokautiseen hoivaan jonotetaan ja tähän tarpeeseen haluamme osaltamme yhteistyökumppaneidemme kanssa vastata. Meillä on useita vastaavanlaisia hoivakoteja Porin lähialueilla kuin nyt rakenteilla oleva. Käytännön toimissa näen runsaasti synergiaetuja, sanoo hoivapalveluiden aluejohtaja Sari Huhtinen. 

Hoivakodissa tilaajana ja omistajana toimii Kiinteistö Oy Artun Hoiva-asunnot , rakennuttajatehtävistä vastaa Suomen Aluerakennuttaja Oy ja pääurakoitsijana toimii Hartela Oy. 

– Rakennamme Poriin koteja, joissa toivomme ikäihmisten viihtyvän. Yhteistyökumppanimme kanssa suunniteltu talo palvelee vuosikymmenien ajan porilaisia, toteaa Artun Hoiva-asuntojen toimitusjohtaja Risto Pontela. 

Hoivakodin asukaspaikkojen täyttäminen on jo aloitettu. Työntekijöiden rekrytointi tapahtuu keväällä.