Pohjola-talon toimistorakennusten tilalle suunnitellaan asuinkerrostaloja

26d9ba80-6218-4b02-a7ce-f82b9adf771b-main_image

Pohjola-talon etupiha viitesuunnitelman havainnekuvassa. Kuva: JKMM Architects

Vakuutusyhtiö Pohjolan entisen pääkonttorin tontille suunnitellaan seitsemää tornimaista asuinkerrostaloa sekä kahta pienempää kerrostaloa. Uusia asuntoja tulisi noin 900 asukkaalle. Tontille on mahdollista sijoittaa myös päiväkoti ja tiloja muille palveluille.

Munkkivuoressa Lapinmäentie 1:ssä sijaitsevalle tontille on valmistunut asemakaavaluonnos, joka mahdollistaa muutoksen.

Kaavaluonnoksessa suurin osa uudesta rakentamisesta sijoittuu purettavien toimistorakennusten tilalle Huopalahdentien varteen. Korkein asuinkerrostalo on 16-kerroksinen. Vähintään puolet suunnitelluista asunnoista on yli 80 neliön kokoisia perheasuntoja.

Toimistorakennuksen näkyvin osa, A-torni on kaavassa suojeltu ja se säilyy liike- ja toimitilana. Myös piha-alue Lapinmäentien puolella on merkitty suojeltavaksi. Korttelin keskelle muodostuu uusi yhteinen piha-alue. Tontin pohjoisosaan rakennuksen jalustaan on varattu tilaa päiväkodille. Pysäköinti sijoittuu nykyisiin maanalaisiin tiloihin. Ajoyhteydet tontille säilyvät pääosin nykyisellään.

Tontin muutoksesta järjestettiin keväällä 2014 arkkitehtikilpailu, jonka voitti Arkkitehtitoimisto JKMM ehdotuksellaan Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi valmistelua ohjaavat suunnitteluperiaatteet tammikuussa 2015. Kaavaa on valmisteltu näiden perusteella.

Luonnoksesta saatavan palautteen pohjalta valmistellaan asemakaavan muutosehdotus, joka on tarkoitus esitellä kaupunkisuunnittelulautakunnalle loppuvuodesta 2015.

Kaavan valmistelija on tavattavissa tiistaina 12.5. klo 15–18 Munkkivuoren ostoskeskuksen ala-aulassa (Raumantie 1) Tapahtuma Facebookissa

Asemakaavaluonnos ja valmisteluaineistoa on esillä 5.5.–4.6.2015 mm. Munkkiniemen kirjastossa (Riihitie 22), info- ja näyttelytila Laiturilla (Narinkka 2) sekä verkossa www.hel.fi/suunnitelmat. Kirjalliset mielipiteet pyydetään toimittamaan viimeistään 5.6.2015 Helsingin kaupungin kirjaamoon (helsinki.kirjaamo@hel.fi).