Pohjoismainen siltapalkinto Turun Kirjastosillalle

tuomiokirkko-ja-kirjastosilta_kuva-tim-bird

Pohjoismaiden tie- ja liikennefoorumi PTL on myöntänyt pohjoismaisen siltapalkinnon Turun Kirjastosillalle. Palkinto jaettiin 9.6.2016 Trondhemissa Via Nordica kongressin yhteydessä. Palkinto koostuu siltaan kiinnitettävästä metallilaatasta ja kunniakirjoista.

Kirjastosilta on aikaisemmin saanut kolme kotimaisia tunnustusta. Kirjastosilta on Betoniteollisuus ry:n vuoden betonirakenne 2013 ja Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL:n Vuoden Silta 2014. Se on myös Suomen Tasolasiyhdistys ry:n ja Suomen Hiomoliitto ry:n yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton SAFAn kanssa valitsema Vuoden lasirakenne 2014.

PTL:n Pohjoismainen siltapalkinto jaetaan joka neljäs vuosi pohjoismaihin valmistuneelle sillalle tai sillankorjauskohteelle, joka on huomattava, innovatiivinen, luova tai muuten sillanrakennustekniikan alaa merkittävästi edistävä. Kukin pohjoismaa voi esikarsinnan jälkeen esittää kilpailuun kahta ehdotusta.

Kirjastosillassa palkintolautakunnan vakuutti ennen kaikkea sillan yksityiskohtien huoliteltu suunnittelu valaistusratkaisuineen, ja sillan soveltuminen ympäristöönsä. Kirjastosilta, samoin kuin edellinen palkinnonsaaja Ypsilon silta Norjan Drammenissa, on kaupunkiympäristössä sijaitseva kevyen liikenteen silta.

Kirjastosilta vihittiin käyttöön 3.12.2013. Sillan omistaa Turun kaupunki, ja sen on suunnittelut Insinööritoimisto Pontek Oy pääsuunnittelijanaan Juhani Hyvönen. Sillan on rakentanut Kreate.

PTL (www.nvfnorden.org) on perinteikäs, vuonna 1935 perustettu pohjoismainen tie- ja liikennealan ammattijärjestö, johon kuuluu henkilöjäseniä noin 320 eri jäsenorganisaatiosta.