Pitäjänmäen datakeskuksen paikka varmistui

aaa6ad58d846d4ae_org

Helsingin Pitäjämäelle on suunnitteilla Suomen suurin kaupallinen datakeskus, joka tulee palvelemaan konesalitilaa ja pilvipalveluita tarvitsevia yrityksiä.

Datakeskuksen on määrä valmistua vuoden 2017 lopussa Höyläämötien ja Valimotien väliselle alueelle, jonka Sonera on hankkinut hallintaansa osin yksityisiltä omistajilta. Osan alueesta omistaa Helsingin kaupunki. Kaupungin omistama tontti on nyt vuokrattu Soneralle rakennushankkeen valmistelua varten, ja pitkäaikaisesta vuokrauksesta päätetään syksyllä.

Pitäjänmäki valikoitui datakeskuksen sijainniksi lukuisista eri vaihtoehdoista. Datakeskuksen kannalta alueen valtteja ovat muun muassa hyvät liikenne- ja tietoliikenneyhteydet. Alueella on myös merkittävä ICT-yritysten keskittymä.

”Datakeskus mahdollistaa pääkaupunkiseudulle uutta digitalisointiin perustuvaa liiketoimintaa. Hyvät tietoliikennemahdollisuudet ovat liiketoiminnalle ja muille palveluille nykyisin samankaltainen välttämättömyys kuin sähkö ja toimivat kulkuyhteydet”, osastopäällikkö Juhani Tuuttila kiinteistövirastosta toteaa.

Valmis datakeskus tulee olemaan kooltaan noin 40 000 m2, josta suuri osa rakennetaan maan alle. Rakennuttamisen kustannukset ovat arviolta 130–150 miljoonaa euroa.