Peikko toimittaa runkojärjestelmänsä suureen monitoimitalohankkeeseen Ruotsissa

p1agc7rtroc2la4no8r1e5i1l4o5.001

Peikko Groupin ruotsalainen tytäryhtiö Peikko Sverige AB on saanut merkittävän tilauksen runkojärjestelmästä Ruotsin Växsjöhön rakennettavaan ICON-hankkeeseen. Tilaus käsittää 5 kilometriä Deltapalkkeja ja 720 tonnia liittopilareita ja muita rungon teräsrakenteita. Toimitukset ajoittuvatelokuun 2016 ja maaliskuun 2017 välille. Peikko vastaa rakennuksen rungon suunnittelusta ja stabiliteetista.
“On hienoa, että Peikko on mukana tässä suuressa monitoimitalohankkeessa. ICON on arkkitehtonisesti erittäin vaativa kohde. Peikon runkojärjestelmällä kompleksin eri muodot saatiin toteutettua joustavasti. Runkojärjestelmämme on jykevä, mutta samalla nopea asentaa jarakenteellisesti palosuojattu. Se tarjoaa joustavat tilaratkaisut rakennuksen koko elinkaaren ajalle, mikä tämän tyyppisessä monitoimitalohankkeessa on ehdoton vaatimus”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 

ICON Växjö on osa laajempaa hankekekokonaisuutta nimeltään Arenastaden. ICON-kompleksi käsittää

37 000 m2 ja sen korkein osa on 19-kerroksinen. Monitoimitaloon tulee hotelli, keilahalli, kylpylä, ravintoiloita, toimistotilaa, koulu ja asuinhuoneistoja. Hankekehittäjänä toimii APP Equity AB, rakennessuunnittelusta vastaa HC con AB ja arkkitehtisuunnittelusta Samrén & MånssonAB. Prefabsystem Syd toimittaa betonielementit ja vastaa rungon pystytyksestä. Kohde valmistuu vuonna 2018.