Peikko toimittaa perustukset Jouttikallion tuulivoimapuistoon Lapualle

2016-02-15 12_07_57-Foundations_Jouttikallio_FI.pdf - Nitro Reader 3

Peikko Finland Oy toimittaa perustukset Lapualle rakennettavaan Jouttikallion tuulipuistoon. Tilaus on kokonaistoimitus sisältäen perustusten suunnittelun, perustuskomponentit sekä asennuksen betonointitöineen. Toimitukset ja asennukset alkavat huhtikuun puolivälissä ja perustukset valmistuvat toukokuun loppuun mennessä.

Jouttikallion tuulivoimapuiston rakennuttajana toimii OX2. Rakentamisesta ja suunnittelusta kokonaisuudessaan vastaa pääurakoitsija Empower, jolle Peikko toteuttaa perustukset. Vestas toimittaa Jouttikallioon 6 kappaletta 3,45 MW turbiinia, joiden napakorkeus on 147 metriä. Turbiinit asennetaan syksyllä ja voimalat ovat tuotantokäytössä vuoden 2016 lopussa.

“Olemme iloisia siitä, että Peikko pääsee jälleen tekemään yhteistyötä Empowerin kanssa tuulivoimahankkeessa. Olemme jatkaneet ainutlaatuisen perustusratkaisumme optimointia teräksen ja betonin määrän sekä projektikohtaisten muuttuvien maaperäkantavuuksien mukaisesti. Kustannustehokkuus yhdistettynä nopeaan ja joustavaan suunnittelu-tuotanto-toimitus-asennus-ketjuumme oli ratkaisevaa tämän hankkeen kohdalla,” kertoo Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Rusila.