Peikko toimittaa betonilattiatuotteita autonmoottoritehtaaseen Iso-Britanniassa

81b526b0c08aaf69_800x800ar

Peikko Group Oy:n isobritannialainen tytäryhtiö Peikko UK Ltd. toimittaa betonilattiatuotteita Jaguar Land Roverin uuteen autonmoottoritehtaaseen Iso-Britannian Wolverhamptonissa. Uutta tehdasta rakennetaan parhaillaan vanhan autonmoottoritehtaan viereen. Uusi tehdas tuplaa moottorivalmistuksen tilat ja nostaa kapasiteettiä merkittävästi. Peikon toimitus käsittää useita kilometrejä lattialiikuntasaumoja kohteen maanvaraisiin laattoihin. Uusi tehdas valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Hankkeen kehittäjänä toimii Jaguar Land Rover. Kohteen rakennesuunnittelusta vastaa Arup Consultant Engineers. Vinci Construction PLC rakentaa kohteen mukaan lukien betonilattioiden urakoinnin. Uusi tehdas käsittää pinta-alaltaan 83 600 m² ja se on osa Jaguar Land Roverin 450 miljoonan punnan laajennusohjelmaa.

”Kohteen rakennesuunnittelija että rakennusliike vaikuttuivat Peikon OPTIMAJOINT- ja METAFORM DUO -liikuntasaumajärjestelmien asennusnopeudesta ja saumojen suojauksen suunnittelusta. On tärkeää, että raskailla trukeilla liikennöinti kiireisellä tehtaalla on sujuvaa ja saumat kestäviä”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.