PEIKKO TOIMITTAA 6,2 KILOMETRIÄ DELTAPALKKEJA SUUREEN SAIRAALAHANKKEESEEN TANSKASSA

2015-12-02 12_38_50-DNV_FI.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

Peikko Group Oy:n tanskalainen tytäryhtiö Peikko Danmark ApS on saanut merkittävät Deltapalkki-tilaukset Herningin lähelle Tanskan länsiosaan rakennettavaan suureen sairaalakompleksiin DNV – Det Nye Hospital I Vest.

Ensimmäinen tilaus käsittää 3,2 kilometriä Deltapalkkeja sairaalan kahdeksan rakennusta käsittävään pohjoiseen osaan. Toinen tilaus käsittää 3,1 kilometriä Deltapalkkeja sairaalan viisi rakennusta käsittävään eteläiseen osaan. Toimitukset pohjoisosaan ovat käynnissä ja jatkuvat maaliskuuhun 2016 saakka. Eteläisen osan toimitukset ajoittuvat huhtikuu–lokakuu 2016 välille. Deltapalkkien lisäksi Peikko toimittaa kohteeseen myös betonielementtien liitososia.

Kokonaisuudessaan sairaala-ale on suuruudeltaan 135 000 m2. Rakennustyöt ovat käynnistyneet jo vuonna 2012 ja kokonaisuudessaan sairaala valmistuu vuosien 2019–2020 aikana. Kohteen rakennesuunnittelusta vastaa Sweco Danmark A/S ja arkkitehtisuunnittelusta CuraVita-yhteenliittymä. Rakennustyöstä vastaa yhteisyritys Max Bögl & JFP I/S.

“Olemme erittäin iloisia siitä, että Deltapalkki valittiin tähän suureen sairaalahankkeeseen. Palkeissa on sisäänrakennettu R120 palosuojaus ja palkit eivät näin ollen tarvitse erillistä palosuojausta työmaalla. Palonkeston lisäksi Peikon osaaminen ja kokemus matalien välipohjien värähtelyanalyysien tekemisessä oli ratkaisevassa asemassa tilauksen saamiselle. Tämä projekti on erinomainen referenssi tulevaisuuden sairaalahankkeille Tanskassa”, toteaa Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.