Peikko toimittaa 2,4 km Deltapalkkeja Tromsøn yliopiston laajennukseen

p1afgitckd44v1h9d1a4aag11t367.001

Peikko Groupin norjalainen tytäryhtiö Peikko Norge on saanut merkittävän tilauksen, joka käsittää 2,4 kilometriä Deltapalkkeja. Palkit toimitetaan Norjan Tromsøn yliopiston laajennukseen. Toimitukset ajoittuvat loppusyksyyn 2016.

Yliopiston laajennus käsittää 19 000 m2 uutta tilaa lääketieteelliselle tiedekunnalle. Vanha osa vuodelta 1980 kunnostetaan laajennuksen yhteydessä. Hankekehittäjänä toimii Statsbygg, rakennesuunnittelusta vastaa COWI ja arkkitehtisuunnittelusta RATIO arkitekter. Kohteen rakentamisesta vastaa Bjørn Bygg. Laajennusosa valmistuu vuonna 2018.

“Deltapalkkia käytettiin vuonna 2013 Tromsøn yliopiston laajennuksessa ja se osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi. On hienoa, että Deltapalkki on taas valittu yliopiston uuteen laajennukseen. Deltapalkin edut näissä kahdessa kohteessa ovat selkeät, tärkeimpinä nopea rakennusaika, palkkien sisäänrakennettu palosuojaus sekä joustavat tilaratkaisut mahdollistavat pitkät jännevälit”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

Deltapalkki on Peikon liittopalkkijärjestelmä joka soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. Deltapalkin avulla kerroskorkeutta voidaan pienentää jopa 500 millimetriä, jolloin rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. Deltapalkin avulla voidaan toteuttaa helposti myös erilaisia ulokkeita ja muita haastavia julkisivumuotoja ilman paikallavalua.