PEIKKO MYY RAUDOITUSVERKKOLIIKETOIMINTANSA RÄMÖLLE

2015-10-20 12_18_01-(7518) Roundcube Webmail __ Inbox

Vuodesta 1983 lähtien Peikko on myynyt Suomessa ja lähialueilla pääasiassa betonielementtitehtaille eri teräslaaduista valmistettuja raudoitusverkkoja. Raudoitusverkkoliiketoiminnan liikevaihto on ollut viime vuosina noin 2 miljoonan euron tasoa.

Peikko Finland Oy myy raudoitusverkkoliiketoimintansa suomalaiselle Rämö Oy:lle ja voi jatkossa paremmin keskittyä ydinliiketoimintaansa niin tuotantotilojen kuin henkilöresurssien suhteen. Liiketoimintakaupan kohteena ovat Peikon raudoitusverkkotuotantolinja, raaka-ainevarasto sekä kaupallinen ja tekninen tietotaito. Kaupassa ei siirry työntekijöitä, eikä kauppa suoraan vaikuta Peikon henkilöstömäärään Lahdessa tai Rämön henkilömäärän Imatralla. Rämö pystyy Peikolta ostamallaan tuotantolinjalla lisäämään merkittävästi omaa raudoitusverkkoliiketoimintaansa.

”Liiketoiminnan osista luopuminen on aina vaikeaa, mutta toimiala on murroksessa ja toimialalle on saatava isompia pelaajia. Uskomme, että eniten järjestelystä hyötyvät suomalaiset asiakkaat kun markkinalle saadaan yksi isompi suomalainen toimija.” kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

”Nyt ostetun Peikon raudoitusverkkoliiketoiminnan avulla pystymme laajentamaan verkkovalmistuksemme myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin verkkoihin, ja näin palvelemaan asiakkaita laajemmalla tuotevalikoimalla. Olen vakuuttunut, että kattavammalla palvelukonseptilla parannamme tehokkuutta ja olemme kilpailukykyisempi markkinoilla.” sanoo Rämö Oy:n toimitusjohtaja Paavo Rämö.