Outokumpu toimittaa ruostumatonta terästä Barcelonan Sagrada Família -katedraaliin

Outokumpu_NAIXEMENTflorit_grues_courtesy_of_SagradaFamilia_

Outokumpu on toimittanut Sagrada Família -katedraaliin ruostumatonta harjaterästä, terästankoja, sorvattuja teräsosia ja plasmaleikattuja levytuotteita vuodesta 2013. Sagrada Família on yksi Unescon maailmanperintökohteista, ja sen suunnitteli arkkitehti Antoni Gaudí vuonna 1866. Katedraalin rakennustyöt alkoivat vuonna 1882 ja sen on määrä valmistua vuonna 2026.

Ainutlaatuisella rakennuksella odotetaan olevan poikkeuksellisen pitkä elinkaari. Valmistuessaan Sagrada Família -katedraalin 18 tornia yltävät 94–182 metrin korkeuteen. Ruostumaton harjateräs valittiin ensimmäiseksi tornirakenteisiin sen lujuuden, erinomaisen korroosionkestävyyden ja alhaisten elinkaarikustannusten vuoksi. Outokumpu on projektin ainoa toimittaja, ja se toimittaa Forta DX 2304- ja Forta DX 2205 -teräslajeista valmistettuja ruostumattomia tuotteita asennusvalmiina rakennustyömaalle.

Katedraali on Barcelonan tärkein turistinähtävyys, ja siellä käy vuosittain 3,2 miljoonaa vierailijaa. Tiukat kuljetus- ja turvallisuusmääräykset edellyttävät, että Outokummun toimitukset on tarkkaan suunniteltu asiakkaan vaatimusten mukaisesti täsmällisinä ja työkohteittain koottuina osatoimituksina.

Sagrada Família -katedraalin edustaja Carles Farràs: “Valitsimme Outokummun sen tarjoaman korkeatasoisen teknisen tuen ja myös tuotteiden laadukkuuden vuoksi. Katedraalin rakennusprosessi jatkuu vuoteen 2026. Uskomme, että ruostumaton teräs vastaa vaatimuksiamme ja on ihanteellinen rakennusmateriaali kohteeseen. Outokumpu on tarjonnut erinomaista tukea valitessamme kustannustehokkaita ja kestäviä ratkaisuja katedraalin vaativiin rakenteisiin.”

Outokummun Long Products -liiketoiminta-alueen avainasiakaspäällikkö William Münzer: “Olemme tehneet läheistä yhteistyötä asiakkaamme kanssa varmistaaksemme, että materiaalit ja niiden mekaaniset ominaisuudet ovat sopivia. Olemme tukeneet myös hankkeen suunnittelussa. Asiakkaamme arvostaa sitä, että ratkomme yhdessä rakenteellisia ongelmia, jotka liittyvät erityisesti huoltoon ja hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaan korroosiouhkaan.”

Outokummun Long Products -liiketoiminta-alueen johtaja Kari Tuutti sanoo: “Olemme hyvin ylpeitä yhteistyöstämme Sagrada Família -katedraalin kanssa. Olemme sitoutuneet tekemään tiivistä yhteistyötä asiakkaamme kanssa varmistaaksemme, että vastaamme asiakkaan odotuksiin laadun, toimitusaikojen ja teknisten vaatimusten osalta.”

Outokummulla on sadan vuoden kokemus tehokkaiden, kestävien ja kierrätettävien terästuotteiden valmistuksesta. Sen maailmanlaajuiseen tuotevalikoimaan kuuluvat pitkät tuotteet ja levyt infrastruktuurikohteisiin, joissa laatu on kriittisen tärkeä tekijä. Outokummun Long Products- ja Quarto Plate -liiketoiminta-alueiden toimipisteet sijaitsevat Isossa-Britanniassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Ne tunnetaan laadukkaista tuotteista, joustavuudesta ja huippuluokan toimitusvarmuudesta.