Olympiastadionin uudistaminen sai lopullisen sinetin

cca31a21-d6e6-4306-b87e-fd74ac1167fa-main_image
Havainnekuva uudistetusta Olympiastadionista. Kuva Työyhteenliittymä K2S ja NRT.
Helsingin Kaupunginvaltuusto hyväksyi eilisessä kokouksessaan Olympiastadionin uudistamis- ja perusparannushankkeen hankesuunnitelman sekä kaupungin ja Suomen valtion välisen yhteistyösopimuksen. Sopimuksen mukaan kaupungin rahoitusosuus perusparannushankkeen kustannuksista on yhteensä enintään 104,5 miljoonaa euroa. Päätöksen ajankohdassa yhdistyy mennyt ja tuleva, sillä tänään 12.2. tulee kuluneeksi päivälleen 81 vuotta siitä, kun stadionin rakennustyöt alkoivat Töölön Tivolinmäellä.

Stadion-säätiön mukaan paras vertailukohta Olympiastadionin uudistamiselle löytyy Berliinistä, missä vuoden 1936 olympialaisiin rakennettu stadion uudistettiin nykyaikaiset vaatimukset täyttäväksi urheilupyhätöksi. Berliinissä järjestettiin suurremontin jälkeen mm. 2009 yleisurheilun MM-kisat sekä vuoden 2006 jalkapallon MM-kisojen otteluita MM-finaali mukaan lukien.

”Eurooppalaisia olympiastadioneita on uudistettu monin eri tavoin. Kun vertasimme erilaisia toteutustapoja, Berliinin stadionin remontointi miellytti eniten. Ainutlaatuinen arkkitehtuuri ja design on yhdistetty oivaltavalla tavalla monikäyttöisyyteen”, Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen sanoo.

0596decb-2078-46e8-9956-308fd0801581

Stadionin rakennustöiden käynnistyminen 12.2.1934. Ensimmäinen puu kaatumassa. Kuva Stadion-säätiö.

Markkinointikumppaniksi Intohimotoimisto Cassius

Stadion kilpailutti hiljattain uudistustyön markkinointikumppanuuden. Työhön valittiin Intohimotoimisto Cassius.  Cassius on palkittu mm. HJK:lle tehdystä työstä vuoden 2013 tuloksellisimpana markkinointina ja tammikuun Urheilugaalassa tunnustuksella vuoden 2014 parhaasta urheilumarkkinointiteosta.

”Cassiuksen ehdotus markkinoinnin konseptiksi tuo suurten elämysten -visiomme konkretiaan ja yhdistää vahvasti tarinan sekä tunteen läsnäolon. Konseptin tulee toimia suurtapahtumissa sekä suuren yleisön että yhteistyökumppaneittemme suuntaan”, toteaa Olympiastadionin markkinointijohtaja Marju Paju.

Hartwall Pro Stadion -yhteistyökumppaniksi

Oy Hartwall Ab on mukana Helsingin Olympiastadionia hallinnoivan Stadion-säätiön Pro Stadion -kumppanuushankkeessa. Pro Stadion -kumppanit ovat mukana tukemassa Olympiastadionin uudistamista vuosien 2013-2018 välisenä aikana.

”Olympiastadion on kansallisomaisuutta, joka on tarjonnut suuria elämyksiä useille sukupolville jo 77 vuoden ajan. Hartwallin ja Olympiastadionin yhteinen tarina on käynnistynyt Helsingin olympialaisissa 1952, jolloin lanseerattiin suomalainen aito ja oikea lonkero, Gin Long Drink. Juoma kehitettiin varta vasten Helsingin Olympialaisiin. Yhteistyössä Stadion-säätiön kanssa kirjoitamme nyt uutta historiaa, sanoo johtaja Pekka Lindroos Hartwallilta.

Olympiastadionin uudistyöt käynnistyvät tammikuussa 2016 ja nykyaikaiset suurtapahtumien vaatimukset täyttävä stadion avautuu keväällä 2019. Uudistettu Olympiastadion tulee olemaan Suomen suurin suurtapahtumien areena sekä liikunnan, urheilun, kulttuurin, viihteen ja turismin kohtauspaikka.

Pro Stadion -yhteistyössä ovat  pääyhteistyökumppaneina Adecco Finland Oy, Lippupalvelu Oy, Mepco Oy, Ramirent Finland Oy, Iltasanomat, Prima Pet Premium Oy, Actavis Oy, Grano Oy, Kisakallion Urheiluopista, Niemi Palvelut Oy ja Oy Hartwall Ab. Kumppaneina ovat mukana Fonecta Oy, Sodexo Oy ja Seco Tools Oy.