Ministeri Tiilikainen Asuntomessujen avajaisissa: Messualueen sijainti on loistava

b7934946aa6f5606_800x800ar

Vantaan Asuntomessualuetta

Kesän 2015 Asuntomessut avattiin tänään Vantaan Kivistössä. Messut avasi maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ja avajaistervehdyksen esitti Suomen Asuntomessujen hallituksen puheenjohtaja Erkka Valkila.

Kimmo Tiilikainen kiitteli asuntomessualueen sijaintia hyvien kulkuyhteyksien päässä, kuitenkin keskellä luontoa.

– Asuntomessualueen sijainti vasta avatun Kehäradan läheisyydessä on loistava. Viihtyvyyttä parantaa luonnon läheisyys, yhdistettynä moderniin asumiseen ja onnistuneeseen tiiviiseen kaupunkirakenteeseen, Tiilikainen sanoi.

Erityisen kiinnostavana kohteena hän piti puukerrostaloa. Tiilikainen totesikin, että PuuMera on hyvä esimerkki puurakentamisen mahdollisuuksista. Hän nosti esiin myös asuntojen kovan kysynnän pääkaupunkiseudulla ja huomautti, että haasteena on riittävän vuokra-asuntotuotannon turvaaminen esimerkiksi Helsingin alueella.

Myös Asuntomessujen hallituksen puheenjohtaja Erkka Valkila korosti avajaistervehdyksessään pääkaupunkiseudun voimakasta kasvua, ja erityisesti kasvun tuomaa tarvetta kerrostaloasunnoille.

– Pääkaupunkiseudulla halutuin asuntotyyppi on kerrostaloasunto. Tänä vuonna Asuntomessuilla esittelyssä onkin omakotitalojen rinnalla kolme modernia kerrostaloa: Suomen ilmastoystävällisin puukerrostalo PuuMera, uusio- ja kierrätysmateriaaleja hyödyntäen rakennettu Opaali ja nykyaikaisesti avaimeton Spinelli. Esittelyssä on myös yksi uuden ajan asumismuodon prototyyppi, joka esittelee vision tulevaisuuden asumisratkaisusta ja edustaa korkealaatuista vaihtoehtoa edulliselle vuokra-asumiselle, Valkila totesi.

Valkila painotti asuinympäristön hyvän suunnittelun merkitystä osana onnistunutta rakentamista.

– Helppo ja sujuva arki edellyttää hyviä liikenneyhteyksiä, toimivia lähipalveluja ja yhteisöllistä ilmapiiriä. Messualue edustaa tätä kaikkea.

Heinäkuun alussa avatun Kehäradan ansiosta Kivistöön pääsee helposti Helsingin keskustasta, Tikkurilasta ja lentoasemalta, ja alueelle rakentuu lähikaupan ja päiväkodin lisäksi muun muassa koulu ja neuvola.

Värikäs kaupunginosa Kehäradan varressa

Vantaan kaupungin tervehdyksen avajaisiin toi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen.

Mäkinen kertoi saavutettavuuden ja kohtuuhintaisuuden olevan Vantaan tavoitteita kaupunkia rakennettaessa. Asuntomessualueen hyvä suunnittelutyö ja tiivis kaupunkirakentaminen tukevat näitä tavoitteita. Kivistö, asuntomessualue mukaan luettuna, on tulevaisuudessa yli 20 000 ihmisen koti, josta löytyy niin työpaikkoja kuin palveluitakin. Sujuvuus arjessa lisää hyvinvointia.

– Vantaa on vahvasti kasvava monikeskuksinen kaupunki, jossa asuminen ja palvelut keskittyvät juna-asemien läheisyyteen. Kehäradan varressa sijaitseva Kivistö on yksi tulevaisuuden keskuksista, jossa pyöräily, taide ja ekologisuus ovat suunnittelun avainsanoja. Kivistön keskeinen suunnitteluideologia lähti liikkeelle siitä, että radan varteen haluttiin elämää täynnä oleva, iloinen ja värikäs kaupunginosa.

Asuntomessut Vantaalla 10.7.-9.8.2015 joka päivä kello 10-18. Messujen viimeisen viikon keskiviikkona ja torstaina 5.-6.8. messut ovat avoinna myös illalla aina kello kahdeksaan saakka. Messut aukeavat joka päivä normaalisti kello kymmenen.