Minervaskolan Etu-Töölössä peruskorjataan vanhaa kunnioittaen

a8883ffe-d25b-4e68-a945-6b7f652df54b-w_960

Minervaskolan on mainittu yhtenä 1920-luvun arkkitehtuurin avaintöinä maassamme. Rakennus edustaa 1920-luvun klassisismia ja on luokiteltu merkittäväksi rakennukseksi osana Etu-Töölön kaupunginosaa. Kuva: Arkkitehdit von Boehm – Renell Oy

Ruotsinkielisen peruskoulu Minervaskolanin peruskorjaustyöt Apollonkatu 12:ssa ovat alkaneet. Pitkään odotettu perusparannusurakka tuo hyvät työskentelyolosuhteet runsaalle 180 ruotsinkieliselle helsinkiläislapselle. Alakoulun rinnalle avataan remontin jälkeen myös ruotsinkielinen päiväkoti.

Oppilaat ja henkilökunta ovat muuttamassa väistötiloihin Hiekkarannantielle rakennettuihin väliaikaispaviljonkeihin. Näillä näkymin koulu pääsee muuttamaan uusittuihin tiloihin vuoden 2018 syysloman jälkeen.

Remontissa koulun opetustilat säilytetään toiminnallisesti pääosin ennallaan, mutta aputilat paranevat korjaustöiden jälkeen oleellisesti: mm. oppilashuollolle varataan keskitetty rauhallinen tila ja wc-tiloja lisätään kaikkiin kerroksiin.

Väistötilat meren äärellä

Minervaskolanin johtava rehtori Ronnie Rehnin mukaan kouluyhteisöllä on edessään mielenkiintoinen ajanjakso. – Olemme iloisia siitä, että remontti lopulta alkaa. Minervaskolan on fantastinen kiinteistö, joka ansaitsee arvoisensa peruskorjauksen, Rehn toteaa.

Väliaikaisiin tiloihin muutossa Ronnie Rehn näkee paljon positiivista:  – Hiekkarannantien väistötiloissa pääsemme esimerkiksi nauttimaan puistomaisen kauniista ympäristöstä merinäköaloineen. Tiedossa saattaa olla pientä väliaikaista tilanahtautta, mutta vastapainoksi ympäristö tarjoaa mahdollisuuksia luoviinkin ratkaisuihin esimerkiksi opetuksen järjestämisessä.

Minervaskolan on suunniteltu arkkitehti Eva Kuhlefelt-Ekelundin voittaman arkkitehtuurikilpailun ehdotuksen pohjalta, ja sitä pidetään yhtenä arkkitehdin päätöistä. Rakennus edustaa 1920-luvun klassisismia ja helsinkiläisistä koulurakennuksista se on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi rakennukseksi osana Etu-Töölön kaupunginosaa. Peruskorjauksessa tätä perintöä vaalitaan huolella.