Metsä Group rakentaa Äänekoskelle vierailukeskuksen

bfe69623821ef9ea_800x800ar

Metsä Group rakentaa Äänekosken tehdasalueelle vierailukeskuksen. Se tarjoaa läpileikkauksen konsernista – sen toiminnasta, tuotteista ja innovaatioista – elämyksellisellä ja mieleenpainuvalla tavalla. Kesällä 2018 valmistuva vierailukeskus on tarkoitettu Metsä Groupin eri sidosryhmille.

Metsän tarina välittyy vierailukeskuksen viihdyttävissä sekä opetuksellisissa kokemuspisteissä, näyttelyissä ja installaatiossa. Tilaan on suunnitteilla muun muassa virtuaalisia tehdaskierroksia, puunkorjuuta hakkuukonesimulaattorilla, tietoa kestävästä metsien käytöstä ja biotuotetehtaan ekosysteemistä, ideointityökalu sekä tietysti puusta valmistettuja tuotteita. Rakennus on itsessään hieno arkkitehtuurinen referenssi Metsä Groupin puutuotteista.

Vierailukeskuksen aulaan toteutetaan kartongeista, pehmopaperista ja sellusta taideteos, jonka suunnitteluun kutsumme muotoilualan opiskelijoita. Joulukuussa käynnistyvän suunnittelukilpailun ideana on esittää Suomen metsäteollisuuden merkittävät tuotteet uudella ja luovalla tavalla.

”Metsä Group on pitkän muutosvaiheen jälkeen keskittynyt kannattaviin ydinliiketoimintoihinsa, joilla on hyvät kasvunäkymät. Tästä kokonaisuudesta voimme olla ylpeitä. Äänekoskelle rakennettava vierailukeskus on ainutlaatuinen mahdollisuus kertoa konsernimme menestystarinasta sekä suomalaisen metsäteollisuuden elinvoimaisuudesta ja tulevaisuudennäkymistä”, sanoo Metsä Groupin viestintäjohtaja Juha Laine.