Maastorakentajille merkittävä silta- ja kadunrakennusurakka Oulusta

smr-oulu-allekirjoitus

Kuvassa rakennuttajainsinööri Vilho Vanhatalo, kaupungininsinööri Pasi Heikkilä ja rakennuttajapäällikkö Ari Haapalainen Oulun kaupungilta sekä aluejohtaja Antti Nissinen Suomen Maastorakentajista urakkasopimuksen allekirjoittamistilaisuudessa 20.2.2015. Kuva: Oulun kaupunki

Andament Groupiin kuuluva Suomen Maastorakentajat Oy on saanut jälleen mittavan erikoisrakentamista vaativan urakan, kun yritys voitti Oulussa Poikkimaantien vesistösiltaa sekä katu- ja tiejärjestelyjä koskevan tarjouskilpailun.

Suurin yksittäinen kohde on 260 metriä pitkän Oulujoen ylittävän vesistösillan rakentaminen. Sen lisäksi Maastorakentajat rakentaa kuusi pienempää kevyelle liikenteelle tarkoitettua alikulkusiltaa.

Urakka käsittää myös kahden kiertoliittymän rakentamisen sekä katurakentamista yli kahden kilometrin ja kevyen liikenteen väylän rakentamista noin kolmen kilometrin pituudelta. Oulun kaupungin tilaaman urakan arvo on yhteensä noin 10 miljoonaa euroa.

Työt alkavat maaliskuussa 2015 ja urakka-aika jatkuu kesäkuuhun 2017 saakka. Suomen Maastorakentajien aluejohtajanAntti Nissisen mukaan tavoitteena on, että urakoitavat alueet ovat avattuina liikenteelle jo lokakuussa 2016.

– Tällaisina aikoina kun kilpailu töistä on kova, kaksivuotinen urakka on hyvä saavutus ja osoitus Maastorakentajien kilpailukyvystä, joka perustuu erityisesti vahvaan erikoisrakentamisen osaamiseen, Nissinen jatkaa.