_ Laskelmissa otetaan huomioon sekä parvekkeen ulkopuoliset sääolot että kyseisen asunnon sisäilmasto. Parveke, jolla ei ole omaa lämmönlähdettä, on laskennallisesti vaikea hallittava. Lähtötietoina ovat muun muassa rakenteiden lämmöneristävyys, parvekkeen ominaisuudet sekä sijainti ja parveketyyppi ja ilmansuunta, ja tuloksena saadaan parvekekohtainen energiansäästö kilowattitunteina ja euroina, kertoo aihepiiristä väitöskirjaansa valmisteleva Kimmo Hilliaho Tampereen teknillisestä yliopistosta.
Energialaskurin avulla kiinteistössä voi todeta konkreettisesti lasituksen energiataloudelliset hyödyt. Lasitusten tekninen toteutus on vastaava kuin tähänastisissakin lasituskohteissa.
_ Lasitusten tähänastiset edut, kuten asumismukavuus, viihtyisyys ja parvekkeen
rakenneteknisen elinkaaren maksimointi ovat ennallaan. Energian hinnan kallistuessa on entistä tärkeämpää, että myös lasituksen energiataloudelliset hyödyt ovat nyt entistä täsmällisemmin perusteltavissa, toteaa Jyrki Hutri Lumon Oy:stä.
Energialaskurilla toteutetut laskelmat saa halutessaan käyttöönsä kaikki lasituksia kiinteistöihinsä suunnittelevat ja rakennuttavat asiakkaat.