Lujatalo valittu rakentamaan uutta kaupunkikeskusta Järvenpäähän

havainnekuva-ja-cc-88rvenpa-cc-88a-cc-88-perhela-cc-88n-kaupunkikeskus

Järvenpään kaupunki valitsi Lujatalo Oy:n rakentamaan uutta Perhelän kaupunkikeskusta

Järvenpään kaupunginhallitus on kokouksessaan maanantaina 2.5.2016 valinnut Lujatalon toteuttamaan uutta Perhelän kaupunkikeskusta. Järvenpään keskeisimpään kortteliin, rautatieaseman viereen ja kävelykatu Jannen päähän, suunnitellaan uudentyyppistä keskusta-asumisen, palveluiden ja viihtymisen keskittymää.

Kortteliin on tavoitteena toteuttaa liike- ja toimistotilaa kahteen, koko korttelin laajuiseen kerrokseen. Liikekeskuksen yhteyteen rakennetaan n. 400 vuokra- ja omistusasuntoa, joista osa sijoittuu 23-kerroksiseen tornitaloon. Korttelin autopaikat sijoitetaan maanalaiseen kaksitasoiseen kellaripysäköintilaitokseen. Uusi kaupunkikeskus toteutetaan palvelemaan järvenpääläisten tarpeita ja toiveita. Keskuksen suunnittelussa korostuu saavutettavuus kaikilla liikkumismuodoilla: kävellen, pyöräillen, julkisella liikenteellä ja henkilöautolla. Kaupunkikeskuksen ensimmäinen kerros tulee olemaan avoin ja viihtyisä. Liiketilat tulevat liittymään saumattomasti kävelykatu Janneen ja kaupunkikeskuksen sisätorilla voidaan järjestää tapahtumia ja pop-up toimintaa vuoden ympäri. Kortteliin kaavaillaan liike- ja toimitilarakennusoikeutta n. 10 300 k-m2 ja asuntorakentamisoikeutta n. 24 800 k-m2. Rakennus suunnitellaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja innovatiivisia energiatehokkuusratkaisuja hyödyntäen.

Järvenpään pitkäjänteinen työ keskustan kehittämiseksi saa kruunun uuden Perhelä-keskuksen myötä.
– Järvenpäässä kulminoituvat kaikki kaupunkikehittämisen vetovoimatekijät. Loistava sijainti, Tuusulanjärvi ja päärata sekä panostukset keskustan kehittämiseen tekevät Järvenpäästä kiistatta Keski-Uudenmaan kiinnostavimman paikan. Perhelän korttelin suunnittelussa tulee näkymään kaupungin, Järvenpään Yrittäjien, Sykettä ja Sinfoniaa -kaupunkiyhdistyksen ja monen yksittäisen kuntalaisen ajatukset. Lujatalo on Järvenpäälle mahtava kumppani. Perhelän kehittäminen on molemmille osapuolille merkittävä kärkihanke ja meillä on vankka luottamus siihen, että yhdessä Lujatalon kanssa tulemme toteuttamaan parhaan mahdollisen Perhelän, toteaa elinkeinojohtaja Olli Keto-Tokoi.

– Perhelän korttelin toteuttaminen tulee olemaan Lujatalolle merkittävä hanke. Hanke istuu hyvin Lujatalon strategiaan, jonka mukaisesti se panostaa entistä enemmän suuriin hankekehityskokonaisuuksiin. Kyseessä on yksi Lujatalon historian suurimmista investoinneista, suuruusluokaltaan jopa 130-160 miljoonaa, sanoo Lujatalon aluejohtaja Heimo Hantula.

− Lujatalo näkee Järvenpään erittäin kiinnostavana tulevaisuuden kasvukeskuksena. Järvenpää linkittyy pääradan kautta koko metropolialueen työssäkäyntialueeseen ja on asuinkaupunkina vetovoimainen vihreytensä ja omaleimaisuutensa ansiosta. Uskon vahvasti, että Perhelän hanke tulee olemaan menestys sekä kaupungille että Lujatalolle, kertoo Perhelän kohteen hankejohtajana toimiva Lujatalon Jari Kalme.

Perhelän kaupunkikeskuksen suunnittelu käynnistetään välittömästi. Korttelin rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuoden 2017 syksyllä. Liikekeskuksen avajaisia on tarkoitus viettää vuoden 2019 loppupuolella.