Lidl laajentaa myymäläverkostoaan Kuopiossa – uudenlainen myymälä Haapaniemeen

Lidl suunnittelee kolmatta myymäläänsä Kuopioon. Myymälä pyritään avaamaan vuoden 2016 toisella vuosineljänneksellä.

Kuopion kaupunki on tehnyt tonttivarauksen Lidlin hanketta varten Haapaniemeltä, josta Lidlin on tarkoitus lunastaa tontti omakseen. Tehdaskadulla sijaitsevalla tontilla on aikaisemmin toiminut kaupungin varikko. Tonttikaupasta päättää kaupunginhallitus.

–  Olemme iloisia voidessamme avata Kuopioon kolmannen myymälän. Se antaa meille mahdollisuuden pitää asiakaspalvelun haluamallamme tasolla. Haapaniemi täydentää hyvin olemassa olevaa myymäläverkostoamme kaupungissa, Lidl Suomi Ky:n kiinteistöjohtaja Nicholas Pennanen iloitsee.

Hankkeen suunnittelu on edennyt hyvässä yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa ja Kuopion elinkeinojohtaja Heikki Ryynänen on tyytyväinen Lidlin uuden myymälän sijoittumiseen Haapaniemelle.

– Lidl vahvistaa keskeisen kaupunkialueen palveluverkostoa ja vauhdittaa Haapaniemen uusiutumista. Lisääntyvän liikenteen vuoksi kaupunki toteuttaa liikennejärjestelyjä Tehdaskadun ja Saaristokadun risteyksessä jo kuluvan vuoden aikana, toteaa Ryynänen.

Haapaniemeen suunnitellaan uuden ajan Lidl-myymälää. Myymälä on kooltaan nykyisiä myymälöitä suurempi kokonaispinta-alan ollessa noin 2500 neliömetriä. Myymälä eroaa nykyisistä myymälöistä myös visuaalisen ilmeensä osalta. Sisätiloissa sininen korvataan tumman harmaalla ja lattialaatat suurenevat ja vaalenevat. Pulpettikattoisen rakennuksen julkisivun materiaaleina käytetään entistä enemmän lasia ja alumiinia. Uudessa myymälässä käytetään energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja: esimerkiksi sisä- ja ulkovalaistus toteutetaan led-tekniikalla ja myymälään asennetaan energiatehokkaat kylmäkalusteet. Myymälän pihaan varataan pysäköintitilaa noin 200 ajoneuvolle.

Haapaniemen myymälä tulee työllistämään 20–30 henkilöä.

Lidlillä on tällä hetkellä Kuopiossa kaksi myymälää: syyskuussa 2002 avattu myymälä Petosella sekä maaliskuussa 2007 avattu myymälä Inkilänmäellä.