Lauttasaaren Lohiapajanlahteen suunnitellaan uusia asuntoja

2015-08-24 12_49_09-lohiapajanlahti-havainnekuva.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

Lohiapajanlahden etelärantaan on suunnitteilla kuusi asuinkerrostaloa. Talot olisivat 5–6-kerroksisia, ja ne tulisivat nykyisin venekerhojen käytössä olevalle alueelle Vattuniemenrannan varteen.

Venekerhotoiminta jatkuisi asuintalojen vieressä. Venesatamaa myös laajennettaisiin rakentamalla uusi aallonmurtaja. Asuintalojen ja venesataman väliin tulisi rantaraitti jalankulkijoille.

Alueen muutokset edellyttävät asemakaavan muutosta. Kaavan valmisteluaineistoa on esillä 24.8.–11.9. muun muassa Lauttasaaren kirjastossa ja verkkosivuilla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat. Kaavasta voi tulla keskustelemaan suunnittelijan kanssa Lauttasaaren kirjastoon tiistaina 1.9. kello 15–18.

Kaavaehdotus alueen muutoksista laadittiin alun perin jo 2000-luvun alussa. Kaavan hyväksyminen jäi kuitenkin odottamaan kaavamuutosalueen lähiympäristön suunnitelmien valmistumista. Nyt aiempaa kaavaehdotusta ajanmukaistetaan ja siihen tehdään pieniä tarkennuksia.

Tavoitteena on, että tarkistettu kaavaehdotus esitellään kaupunkisuunnittelu­lautakunnalle syksyn aikana. Lopullisesti kaavasta päättää kaupunginvaltuusto.