LähiTapiola on sopinut 172 asunnon rakentamisesta Helsinkiin ja Vantaalle

LähiTapiola käynnistää yhteensä 172 asunnon rakennuttamisen yhdessä Skanskan ja Varte Oy:n kanssa.  LähiTapiola rakennuttaa Vantaan Leinelään 60 asunnon, Vantaan Hiekkaharjuun 61 asunnon ja Länsi-Pasilaan 51 asunnon kerrostalon.

LähiTapiolalla ja sen rahastoilla on tällä hetkellä noin 2000 vuokra-asuntoa. Lisäksi LähiTapiola Asuntorahasto Prime Ky rakennuttaa parhaillaan 1 500 asuntoa ja LähiTapiola Asuntosijoitus Suomi Ky rakennuttaa 1 700 asunnon portfolion vuokrauskäyttöön. LähiTapiolasta on noussut yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista vajaan 2,2 miljardin kiinteistösijoituksillaan.

LähiTapiola käynnistää 60 vuokra-asunnon rakentamisen Skanskan kanssa Kehäradan tuntumaan Vantaan Leinelään. As. Oy Vantaan Mielikki on osa Skanskan ja LähiTapiolan marraskuussa 2014 allekirjoittamaa esisopimusta, joka pitää sisällään myös kesäkuussa 2015 käynnistyneen As. Oy Vantaan Karoliinan rakennustyöt Kivistössä.

Vantaan Mielikki rakennetaan osoitteeseen Leinelänkaari 17. Rakennus on 5-kerroksinen ja siihen valmistuu 60 kompaktia ja toimivapohjaista asuntoa, joiden keskipinta-ala on noin 48 neliömetriä. Lisäksi rakennukseen tulee reilu 100 neliömetriä liiketiloja. Rakentaminen alkaa elokuussa 2015, ja asunnot valmistuvat syksyllä 2016. Vantaan Mielikki tulee LähiTapiola Asuntosijoitus Suomi Ky:n omistukseen.

”Leinelän sijainti on erinomainen, kun Kehäradan asema sijaitsee siinä. Ensimmäiset asukkaat muuttivat Koivukylän, Ilolan ja Asolan välimaastoon sijoittuvaan Leinelään vuonna 2011. Vuoden 2015 jälkeen alueella asuu jo noin 2600 ihmistä”, sanoo kiinteistörahastojohtaja Kim Särs LähiTapiola Kiinteistövarainhoidosta.

Länsi-Pasilaan nousee uusi kerrostalo

LähiTapiola ja Varte Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen kerrostalokohteen rakentamisesta Helsingin Länsi-Pasilaan.

Asunto Oy Helsingin Radiokatu 17:ään tulee yhteensä 51 asuntoa ja piha-kannen alle rakennettavaan pysäköintihalliin 26 autopaikkaa. Vuokrattava huoneistoala on yhteensä 2610 asm2. Rakentaminen käynnistyy heinäkuussa ja valmista on joulukuussa 2016. Hanke perustuu esisopimukseen, jonka osapuolet allekirjoittivat joulukuussa 2014.

Hiekkaharjuun ruvetaan rakentamaan joulukuussa

LähiTapiolan Asuntosijoitus Suomi Ky ja Varte Oy ovat tehneet samalla esisopimuksen kerrostalohankkeen rakentamisesta Vantaan Hiekkaharjuun.

Asunto Oy Vantaan Hiekkaharjunheikkiin tulee yhteensä 61 asuntoa. Rakentaminen on määrä aloittaa joulukuussa 2015 ja asunnot valmistuvat helmikuussa 2017. Varte Oy:n kanssa sovitut hankkeet ovat yhteisarvoltaan 25 miljoonaa euroa.

LähiTapiola rakennuttaa kasvukeskuksiin

LähiTapiola-ryhmä ja sen rahastot muodostavat yhdessä yhden suurimmista kiinteistösijoittajista Suomessa vajaan 2,2 miljardin kiinteistösijoituksillaan. LähiTapiolan näkyvä lääke Suomen investointilamaan on vuokra-asuntojen rakennuttaminen kasvavan kysynnän alueille. Asuntosijoitukset sopivat hyvin tuottonsa ja riskinsä puolesta LähiTapiola-ryhmän kiinteistösijoitusstrategiaan.

”LähiTapiolalla ja sen rahastoilla on tällä hetkellä noin 2000 vuokra-asuntoa. Lisäksi LähiTapiola Asuntorahasto Prime Ky rakennuttaa parhaillaan 1 500 asuntoa vuokrauskäyttöön ja LähiTapiola Asuntosijoitus Suomi Ky rakennuttaa yli 1 700 asunnon portfolion kasvavan vuokra-asuntopulan helpottamiseksi muun muassa pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa”, kiinteistörahastojohtaja Kim Särs sanoo.