KSBR uudistaa Mikkelin keskussairaalan pysäköinnin

fd1e1b7a-220f-4c82-bcff-7a61fb7717c6-main_image

Suomen nopeimmin kasvaviin rakennusyrityksiin kuuluva Keski-Suomen Betonirakenne eli KSBR on valittu toteuttamaan Mikkelin keskustassa sijaitsevan sairaalan pysäköintilaitoksen. Urakka on osa laajaa keskussairaalan laajennushanketta.

KSBR rakentaa pysäköintilaitoksen kokonaisvastuullisella urakalla. Rakennukseen tulee yli 420 autopaikkaa. Laitoksen tilaajana on sairaanhoitopiirin tytäryhtiö Mikkelin Sairaalaparkki Oy.

Rakennuksen paalutustyöt käynnistyivät toukokuun alussa ja se luovutetaan käyttöön huhtikuussa 2017. Sairaalan poikkeuksellisen ahdas keskustasijainti edellyttää suunnittelulta tehokkuutta. – KSBR:n valttina kilpailutuksessa olivat laatu ja kustannustehokkuus. Uusien autopaikkojen määrä ylittää edellyttämämme tason, kertovat vt. sairaanhoitopiirin johtaja Vesa Vestala ja Mikkelin Sairaalaparkki Oy:n toimitusjohtaja Martti Lokka. Sairaala ja pysäköintitalo yhdistetään toisiinsa pääkadun Mannerheimintien ylittävällä sillalla. Rakennesuunnittelussa oli huomioitava lisäksi helikopterikentän mahdollinen sijoittuminen rakennuksen katolle.

Sairaalahankkeelle rahoitusta Euroopan investointipankilta

Perusterveydenhuolto, sosiaalipalvelut ja erikoissairaanhoito yhdistyvät Mikkelin sairaalakampukselle yli 110 miljoonan euron hankkeella. Rakentaminen on jaksotettu vaiheittain vuoteen 2020 saakka.

Uusi pysäköintitalo ratkaisee henkilöstö- ja asiakaspysäköinnin haasteita alueen päivittäisen ihmisvirran lisääntyessä useilla sadoilla. – Kaikkiaan alueella tulee muutaman vuoden kuluttua liikkumaan lähes 1 000 työntekijää sekä saman verran asiakkaita, kertoo sairaanhoitopiirin tukipalvelujohtaja Veli-Matti Thure.

Keskussairaalan uudistus- ja laajentamishankkeen rahoitus on poikkeuksellinen, sillä Euroopan investointipankki myönsi huhtikuussa Etelä-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle pitkäaikaisen 55 miljoonan euron lainan. – Sillä on iso merkitys, koska kyse on pitkän aikavälin investoinnista, sanoo vt. sairaanhoitopiirin johtaja Vesa Vestala.