Kristiinankaupungin Huvilakadulle nousee uusi ikäihmisten hoivakoti

8bf127a0-5852-4e29-b0e8-eda11bea2c0b-main_image

Kristiinankaupungin Huvilakadulle Selkämeren sairaalan läheisyyteen on tulossa uusi ikäihmisten hoivakoti. Rakennuslupahakemus on juuri jätetty ja rakentaminen alkaa maaliskuussa 2016. Hoivakodin rakennuttamisesta vastaa Majo Hoivakiinteistöt ja hoiva- ja tukipalvelut tuottaa Attendo. Uudiskohteeseen tulee 43 tehostetun palveluasumisen kotia, joihin pääsee muuttamaan keväällä 2017. Valmis hoivakoti työllistää noin 30 työntekijää.

– Olemme seuranneet palvelutarpeen kehitystä Kristiinankaupungissa jo pitkään. Hoivakotimme mahdollistaa esimerkiksi dementiaa sairastavien laadukkaan asumisen kotikaupungissaan. Myös kustannusnäkökulmasta uusi hoivakoti on kilpailukykyinen vaihtoehto kaupungin oman asumispalvelun ja laitoshoidon rinnalle, kertooTomas Grönroos Attendosta.

Majo Hoivakiinteistöt ja Attendo ovat juuri toteuttaneet tilaratkaisuiltaan vastaavankaltaisen hoivakodin Ouluun kuin mitä Kristiinankaupunkiin ollaan toteuttamassa.

– Tilat ovat asukkaille viihtyisät, esteettömät ja etenkin muistisairaiden hyvinvointia ja turvallista elämää tukevia. Huvilakadun kiinteistö on suunniteltu rivitalomaiseksi, joten se sulautuu lähiympäristön muiden asuinkiinteistöjen joukkoon, sanoo Jouni Jääskeläinen Majo Hoivakiinteistöstä.

Asuinpaikat ovat hoivakodin valmistuessa tarjolla Kristiinankaupungin ja lähikuntien ikäihmisille. Hoivapalveluita voi todennäköisesti hankkia palvelusetelillä, mikäli Kristiinankaupunki päättää palvelusetelin käyttöönotosta.