KONEelle UltraRope-tilaus Karlatornetiin, Pohjoismaiden korkeimpaan rakennukseen

125556

KONE toimittaa hissit laadukkaaseen asunto- ja hotellirakennukseen Göteborgissa. 245 metriin kohoava Karlatornet on valmistuessaan Pohjoismaiden korkein rakennus. Torniin tulee 590 asuntoa, kuntosali, uima-allas ja palveluita, kuten ateriatoimitus-, pesula- ja siivouspalvelut. Asuntojen lisäksi Karlatornetiin tulee 300 huoneen hotelli, konferenssitilat, ravintola, kylpylä ja näköalatasanne.

KONE toimittaa Karlatornetin hotelliin yhdeksän KONE MonoSpace®  hissiä, jotka huolehtivat ihmisten sujuvasta liikkumisesta tässä näyttävässä rakennuksessa. Asuintorniin tulee viisi KONE MiniSpace(TM)  hissiä, joissa käytetään energiankulutusta vähentävää ja maksimaalisen matkustusmukavuuden tarjoavaa, innovatiivista KONE UltraRope®  köysiteknologiaa. KONEen kohdeohjausjärjestelmä optimoi rakennuksen ihmisvirtojen kulun.

Tilaukseen sisältyy myös rakennustyön aikaisen KONE JumpLift(TM)  hissiteknologian käyttö. KONE JumpLift käyttää samoja hissikuiluja kuin rakennukseen myöhemmin asennettavat matkustajahissit.

“Tämä on ainutlaatuinen projekti. Halusimme hissiratkaisujen olevan vähintään yhtä innovatiivisia ja poikkeuksellisia”, sanoo Serneke Bygg AB:n projektipäällikkö Adam Adielsson. “Kun KONE esitteli KONE UltraRope  teknologiansa, kohdeohjausjärjestelmänsä ja älykkäät hissinsä, innostuimme heti ja koimme, että ne sopisivat erinomaisesti Karlatornetille haluamaamme profiiliin. Kun KONE pystyi sen lisäksi vielä tarjoamaan rakennusvaiheessa aikaa säästävän JumpLift-ratkaisun, valintamme oli selvä.”

Karlatornetin arvioidaan valmistuvan vuonna 2021. Noin 3 000 ihmisen arvioidaan käyttävän sen hissejä joka päivä. Henkilöhissien nopeudet ovat 8 m/s ja 6 m/s, joten siirtyminen kerroksesta toiseen sujuu nopeasti.

“Olemme erittäin innoissamme tästä hankkeesta, joka tarjoaa tuleville asukkaille täysin uuden tavan asua. KONE UltraRope tuo etuja rakennuksen omistajalle ja tuleville asukkaille ylivertaisen luotettavuutensa ansiosta. JumpLift-teknologia puolestaan parantaa työmaan turvallisuutta ja lyhentää rakennusaikaa, sillä hissit kulkevat tavanomaisia rakennuksen ulkopuolelle asennettuja rakennusaikaisia hissejä nopeammin”, sanoo KONEen Keski- ja Pohjois-Euroopan aluejohtaja Thomas Hinnerskov.

Tornin rakennuttaja on Karlastaden Utveckling AB ja pääurakoitsija Serneke Bygg AB. Tornin on suunnitellut Skidmore, Owings & Merrill.

Tilaus kirjattiin vuoden 2018 ensimmäiselle neljännekselle.