KONEelle tilaus Bahrainin kansainvälisen lentoaseman laajennukseen

113481

KONE toimittaa 145 hissiä ja liukuporrasta Bahrainin kansainvälisen lentoaseman (Bahrain International Airport, BIA) uuteen matkustajaterminaaliin. Toimitus on osa mittavaa modernisointiprojektia, jonka tavoitteena on tehdä BIA:sta yksi maailman nykyaikaisimmista lentoasemista.

BIA on Bahrainin kansainvälisen lentoliikenteen keskus, ja sen vuotuisen matkustajamäärän ennakoivaan nousevan nykyisestä 9 miljoonasta 14 miljoonaan. Lentoasemaa käyttää yli 40 lentoyhtiötä, mm. paikalliset Gulf Air ja Bahrain Air. KONE toimittaa kohteeseen 85 hissiä, 40 liukuporrasta ja 20 liukukäytävää sekä laitteiden KONE E-Link -valvontajärjestelmän.

“Bahrainin talous on kasvanut vahvasti, ja maan matkailutulojen arvioidaan nousevan tasaisesti lähes miljardiin dollariin vuoteen 2020 mennessä. Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia roolistamme Bahrainin matkailualan ja julkisen infrastruktuurin kehittämisessä tehokkailla People Flow -ratkaisuillamme”, toteaa KONEen Länsi- ja Etelä-Euroopan ja Afrikan aluejohtaja Pierre Liautaud.

BIA:n modernisointiprojektin on määrä valmistua vuoden 2020 toiseen neljännekseen mennessä. Päärakennuttaja on Bahrainin liikenne- ja viestintäministeriö.

Tilaus kirjattiin vuoden 2016 kolmannelle neljännekselle.