Kiilto Oy vahvistaa rakentamisen liiketoimintaa Ruotsissa

vf8cv15gbl2jit4ke2u2

Kiilto Family –konserniin kuuluva Kiilto Oy on ostanut ruotsalaisen TM Progressin koko osakekannan pääomasijoittaja PEQ AB:lta ja yhtiön toimivalta johdolta. Ammattikäyttöön suunnattuja pumpattavia lattiatasoitteita valmistava ja palveluna toimittava TM Progress on perustettu vuonna 1974 ja yhtiö toimii koko Ruotsin alueella. Sen liikevaihto on noin 28 miljoonaa euroa.

”Yrityskauppa on osa Kiillon kasvustrategiaa ja kansainvälistymistä. TM Progress on niin yritys- ja palvelukulttuuriltaan kuin tuotevalikoimaltaan luonteva osa Kiillon kansainvälistä laajentumista. Olen vakuuttunut, että yhdistymisen myötä voimme palvella asiakkaitamme Ruotsissa entistä paremmin ja kehittää toimintaamme rakentamisen ammattilaisten kumppanina myös Suomessa ja muissa toimintamaissamme”, kertoo Kiilto Oy:n toimitusjohtaja Anssi Asikainen.

Kiillolla on ennestään Ruotsissa itsenäinen maayhtiö, Kiilto AB, mutta uusi yhtiö jatkaa omana itsenäisenä yksikkönä Kiilto-perheessä. Yrityskaupan myötä Kiillon henkilöstö kasvaa noin 40 henkilöllä. Myös valmistus laajenee Ruotsiin, sillä TM Progressilla on omat tuotantolaitokset Hallstahammarissa ja Örnsköldvikissä, missä sijaitsee myös yhtiön pääkonttori.

Lisäksi Kiillon omistukseen siirtyy TM Progressin tytäryhtiö, Injogolv AB, joka on erikoistunut saumattomiin lattiapinnoiteratkaisuihin. Tukholmassa sijaitseva Injogolv on perustettu vuonna 2002 ja se siirtyi osaksi TM Progressia tammikuussa 2017.

TM Progressin toimitusjohtaja Ove Sigvardsson kertoo omistajuuden vaihdokseen suhtauduttavan yhtiössä innostuneesti ja luottavaisesti.

”Toimintamme ytimessä on aina ollut laadukkuus ja asiakaslähtöisyys. Kehitämme ratkaisujamme yhdessä asiakkaidemme kanssa ja haluamme tarjota heitä parhaiten palvelevia kokonaisratkaisuja. Olemme aina arvostaneet pitkäjänteistä työtä niin tuotekehityksessämme kuin asiakassuhteissamme. Näemme että meillä on paljon yhteistä Kiillon kanssa, jonka monialainen liiketoiminta perustuu samankaltaisiin arvoihin, kulttuuriin ja toimintamalleihin. Uskon että TM Progress pystyy täydentämään Kiillon liiketoimintaa toivotulla tavalla. Osana Kiiltoa meillä on erinomaiset mahdollisuudet kasvaa Pohjoismaissa.”