Kesko investoi Helsingin Itäkeskukseen 100 miljoonaa

kesko_ulkokuva_final

Kesko rakentaa Itäkeskukseen nykyisen K-citymarketin alueelle uuden ja modernin kauppakeskuksen. Vaiheittain rakennettava keskus palveluineen keskittyy erityisesti ruokaan, viihtymiseen ja kohtaamiseen. Alueen asemakaava mahdollistaa myös asuntorakentamista.

Kauppakeskuksen ensimmäinen vaihe valmistuu vuoden 2017 lopussa. Sen koko on 26 000 kerrosneliömetriä ja investoinnin arvo noin 100 miljoonaa euroa.

“Valmistuttuaan uusi keskus tarjoaa asiakkailleen ylivertaisen asiointikokemuksen ja yrityksille maan kehittyneimmät puitteet monikanavaiseen yrittämiseen. Teknologiaa hyödyntämällä yritys voi toimia ja asiakas asioida kauppakeskuksessa sekä fyysisesti että virtuaalisesti”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander kertoo.

Keskuksen ensimmäisenä rakennettavaan kiinteistöön tulee uusi K-citymarket sekä runsaasti ravintoloita, kahviloita ja tiloja kohtaamiseen sekä palveluja yhdessäoloon ja viihtymiseen.

Tavoitteena on, että heti ensimmäisen vaiheen valmistuttua kauppakeskuksen rakentamista jatkettaisiin purkamalla nykyisen K-citymarketin kiinteistö. Tilalle rakentuisi keskuksen toinen vaihe.

Kaikkiaan koko kauppakeskuksen rakentaminen kestää useita vuosia ja on satojen miljoonien eurojen arvoinen.

Uuden kauppakeskuksen suunnittelussa painotetaan erityisesti sen hyvää saavutettavuutta sekä viihtyisiä ulkoalueita. Helsingin kaupunki rakentaa alueelle uuden tieyhteyden Itäväylän varrelta Marjaniementien liikenneympyrästä. Uuteen keskukseen pääsee auton lisäksi sujuvasti niin bussilla, metrolla, pyöräillen kuin kävellenkin.

Keskolla on kehitettävään alueeseen vahva asemakaava, joka mahdollistaa kaupallisten palvelujen lisäksi 8400 kerrosneliömetriä asuntorakentamista.

kesko_kattokuva_final

kesko_ilmakuva_final

K-citymarket rakennetaan ensimmäisenä

Kauppakeskuksen rakennusprojekti alkaa kevättalvella, kun vanha toimistotalo puretaan Lyypekinaukion ja Itäväylän välissä olevalta tontilta. Tilalle rakennetaan väliaikainen pysäköintialue.

Keskuksen ensimmäisen vaiheen kaupalliset tilat rakennetaan pääosin nykyisen kaupan pysäköintialueelle. Niihin sijoittuu myös uusi K-citymarket.

Nykyisen K-citymarketin ruokakauppa ja kiinteistössä toimiva Alko palvelevat normaalisti uuden kiinteistön rakennustyön ajan.

Itä-Helsingin uusi moderni kauppakeskus lyhyesti:

  • Kauppakeskuksen kokonaisrakennusoikeus noin 62 000 kerrosneliömetriä liiketilaa ja noin 8400 kerrosneliömetriä asumista.
  • Ensimmäisen vaiheen rakennusoikeus on 26 000 kerrosneliömetriä. Vuokrattavaa tilaa on yhteensä 20 000 neliömetriä.
  • Ensimmäisen vaiheen investoinnin arvo on 100 miljoonaa euroa. Sen työllistämisvaikutus on noin 250 henkilötyövuotta kahden vuoden ajan.