Keski-Pasilaan suunnitteilla asuntoja ratapihan tilalle

yittriplanakymalounaasta
Kuva:YIT
Keski-Pasilaan suunnitellaan asuntoja 3 000 asukkaalle ja toimitiloja 1 000 työntekijälle puretun ratapihan paikalle. Ratapihakortteleiksi kutsuttu alue sijaitsee Pasilan sillan kupeeseen nousevan Tripla-liikekeskuksen pohjoispuolella.

Tavoitteena on rakentaa Ratapihakortteleista monipuolinen ja kantakaupunkimainen alue, jossa asuminen, toimistot ja liiketilat yhdistyvät uusilla tavoilla – esimerkiksi samoissa kortteleissa ja rakennuksissa. Monipuolisuutta tavoitellaan muun muassa suunnittelemalla erityyppisiä kortteleita, kuten ruutukaavaan istuvia umpikortteleita sekä kukkulan muotoja myötäileviä rinnekortteleita. Rakennukset Ratapihakortteleissa olisivat pääosin 6–15-kerroksisia.

Alueen identiteettiä vahvistetaan monipuolisella kattoarkkitehtuurilla. Kattoja on esimerkiksi tarkoitus ottaa aktiiviseen käyttöön ja toteuttaa viherkattoina, jotka näkyvät ympäröivistä korkeista rakennuksista. Viherkatoilla myös viivytetään sade- ja sulamisvesiä, mikä helpottaa alueen hulevesien hallintaa.

Ratapihakortteleiden kaavoituksesta järjestetään keskustelutilaisuus tiistaina 14. lokakuuta kello 17.30–19.30 näyttely- ja infotila Laiturilla, Narinkka 2. Alueen kaavaluonnos on esillä 14.–28. lokakuuta Pasilan kirjastossa, Laiturilla ja Kaupungintalolla sekä verkko-osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat. Keskusteluun voi osallistua samaan aikaan myös verkossa osoitteessa www.ksv.hel.fi/keskustelut.

Kaavaluonnos viedään kaupunkisuunnittelulautakunnan käsiteltäväksi loppuvuodesta. Suunnittelua jatketaan lautakunnan hyväksymän luonnoksen ja saadun palautteen pohjalta.