Kauppakeskus AINOA kasvaa 50 000 neliömetrin kokoiseksi Tapiolan sydämessä

Näkymä idästä

Uudistuvan Tapiolan peruskivi muurataan tänään 

Tapiolan palvelut ja vetovoima lisääntyvät merkittävästi, kun kauppakeskus AINOAn toisen vaiheen laajennusosa valmistuu keväällä 2017. AINOAn kokonaispinta-ala kasvaa nykyisestä noin 10 000 neliömetristä 30 000 neliömetriin. Laajennusosaan valmistuvat tilat muun muassa Stockmannin tavaratalolle ja noin 15 muulle liikkeelle ja palveluntarjoajalle.

Tapiolan sydämessä sijaitsevan kauppakeskus AINOAn laajennusosan peruskivi muurataan tänään. Vuonna 2017 valmistuvan laajennusosan pinta-ala on 20 000 neliömetriä. Toisen vaiheen valmistuttua AINOAan muuttaa muun muassa Stockmannin tavaratalo ja noin 10–15 erikoisliikettä, joiden ansiosta liikevalikoima paranee entisestään. Laajennustöiden aikana AINOA ja Stockmann palvelevat asiakkaitaan normaalisti.

-Stockmannilla on Tapiolassa yli 30-vuotinen historia ja uskolliset kanta-asiakkaat. Uskomme uudistuvan Tapiolan ja AINOAn menestykseen, ja haluamme olla mukana muutoksessa. Olemme kuunnelleet asiakkaitamme ja panostamme strategiamme mukaisesti erityisesti muotiin, kosmetiikkaan, Herkkuun ja kodin tuotteisiin. Tulemme tarjoamaan Tapiolassa asiakkaillemme elämyksellisen ja innovatiivisen ostoskokemuksen. Rakennamme aidosti monikanavaista uuden sukupolven Stockmannia Tapiolan ytimeen, Tapiolan tavaratalon ja Suomen paikallistalojen johtaja Tuija Wänttinen kertoo.

-Kehittyvä AINOA on herättänyt paljon positiivista kiinnostusta niin alueen asukkaiden kuin kaupallistenkin toimijoiden keskuudessa. Tapiolassa on tutkitusti Suomen ostovoimaisin asiakaskunta, ja AINOA vastaa alueen asukkaiden toiveisiin entistä monipuolisemmista palveluista ja viihtyisämmästä keskustasta, kauppakeskusjohtaja Kirsi Borg sanoo.

AINOAsta rakentuu urbaani kohtauspaikka ja liikenteen solmukohta

AINOAn kehittämisen perustana on kestävän kaupunkiympäristön toteuttaminen perinteikkään kaupunkikeskuksen ytimessä. Tapiolan uusittu keskus tarjoaa alueen asukkaille täyden palvelun keskuksen kävely- ja pyöräilyetäisyydellä, ja hyvät joukkoliikenneyhteydet kytkevät alueen koko pääkaupunkiseutuun. Keväällä 2016 AINOAn yhteyteen valmistuu uusi maanalainen 1600 autopaikan pysäköintihalli. Länsimetro alkaa liikennöidä syksyllä 2016, jolloin Tapiolan metroasemaa käyttää päivittäin noin 20 000 matkustajaa.

Merituulentien uusi liityntäbussiterminaali avautuu vuonna 2018 yhdistäen julkisen liikenteen ja AINOAn palvelutarjonnan saumattomasti yhteen. Tämä takaa niin lähialueen asukkaiden kuin kauempaa saapuvien jouhean ajanvieton ja asioinnin elävän kaupunkikeskuksen sykkeessä.

-Tavoitteenamme on kehittää AINOAsta aikaa kestävä ja ihmisten tarpeet huomioiva keskus, jossa on viihtyisyyttä, hyvät palvelut ja alueelle ominaista korkealaatuista arkkitehtuuria.  Suomen laajimmassa kävelykeskustassa tila on ihmisellä, sillä liikenne ohjataan luontevasti omalle tasolleen maan alle. Tapiolasta muodostuukin Suomen suurin yhtenäinen kävelykeskusta, Borg kertoo.

-Länsimetron myötä metropolialueelle syntyy osaamisintensiivisille yrityksille hedelmällinen kasvukäytävä, joka yhdistää Länsimetron 11 espoolaista metroasemaa Tapiolan kattaviin kaupan ja kulttuurin palveluihin, Otaniemen tiedeyhteisöön ja Keilaniemen kansainvälisiin

yrityksiin. Tämän innovaatiopuutarhan sydän sykkii Tapiolan, Otaniemen ja Keilaniemen alueella, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä toteaa.

AINOAn liiketilojen päälle rakennetaan myös uudenlainen kattomaailma asuntoineen. Ensimmäisten asuntojen arvioitu valmistumisaika on vuonna 2017, ja asuntojen ennakkomarkkinointi on käynnissä. Tapiolan Kirjokanneksi nimetty kokonaisuus koostuu AINOAn päälle rakennettavista kerros- ja pienrivitaloasunnoista, joihin kuuluu oma vehreä piha-alue. Asuntojen, kuten myös AINOAn suunnittelussa, otetaan huomioon myös ekologiset arvot ja laadukas, ihmiset huomioiva arkkitehtuuri.

-Kohde on ainutlaatuinen ja asuntojen ennakkomarkkinoinnin tulos on yllättänyt positiivisesti. Varauksia on tehty runsaasti, LähiTapiolan kiinteistörahastojohtaja Kim Särs kertoo.

Kolmas vaihe käynnistyy vuonna 2017

AINOAn kolmannen vaiheen rakennustyöt jatkuvat toisen vaiheen valmistuttua, kun nykyinen Stockmannin tavaratalon kiinteistö puretaan. Sen paikalle rakennetaan uutta liiketilaa noin 20 000 neliömetriä.

Kolmannen vaiheen valmistuttua vuoden 2019 lopulla AINOAsta on kehittynyt noin 50 000 neliömetrin ja 100 erikoisliikkeen ja palvelun kauppakeskus.

LähiTapiolan hallinnoima kiinteistöpääomarahasto Tapiola KR III investoi noin puoli miljardia euroa Tapiolan keskuksen kehittämiseen vuosien 2011–2020 aikana.