:KATSO VIDEO: Hartela ja Hansainvest allekirjoittivat kaupan Ilmalan toimistoprojektista

f1b09f6c-6137-4f6d-b122-a5eb1d842d25-main_image

Rakennusosakeyhtiö Hartela on sopinut HANSAINVEST Hanseatische Investment-GmbH:n kanssa toimistokiinteistö Kiinteistö Oy Ilmalan Aseman myymisestä Hansainvestin rahastolle. Kohde on rakenteilla, ja se valmistuu vuoden 2017 lopussa. Kohteen vuokrattava ala on laajuudeltaan 11 600 m2 ja kauppahinta noin 50 miljoonaa euroa.

Hartelan kehittämän ja rakentaman kohteen päävuokralaisiksi tulevat Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY ja Hartela, joka muuttaa uuteen rakennukseen myös pääkonttorinsa ja asuntomyyntinsä.

Kohde on suunniteltu täyttämään tulevaisuuden lähes nollaenergiatasovaatimukset (NZEB) ja se sertifioidaan LEED-järjestelmään, tavoitteena järjestelmän platinataso. Toimiston suunnittelussa on korostettu ekologisuuden lisäksi hyvää saavutettavuutta julkisilla kulkuneuvoilla, kävellen ja pyörällä.

KOy Ilmalan Asema sijaitsee aivan Ilmalan rautatieaseman vieressä, jolta on vain 6 minuutin yhteys keskustaan ja 20 min yhteys lentokentälle. Ilmalan ja Pasilan alue kehittyy vahvasti tulevina vuosina. Hartela jatkaa alueen kehitystyötä viereisellä tontilla, joka sijaitsee rakentuvan llmalan torin vierellä.

”Hyvillä ja pitkäaikaisilla vuokralaisilla oleva korkealaatuinen kohde, joka sijaitsee loistavien julkisten kulkuyhteyksien varrella täyttää erinomaisesti Hansan sijoituskohteelle asettamat korkeat kriteerit ”, kommentoi HANSAINVEST Real Assets Divisioonan toimitusjohtaja Nicholas Brinkmann.

”Olemme tyytyväisiä, että saimme KOy Ilmalan Asemalle erinomaisen sijoittajan. Pohjois-Pasilan alue kehittyy tulevaisuudessa merkittävästi ja jatkamme vahvaa kehitystyötä alueella”, kommentoi Rakennusosakeyhtiö Hartelan toimitusjohtaja Marko Heino.

Mrec Oy ja Merilampi toimivat kaupassa myyjän neuvonantajina.