KAARINAN KESKUSTAAN UUSIA VASO-ASUNTOJA

2015-12-08 11_54_54-Vaso Katariina perspektiivikuva.PDF - Nitro Reader 3

Kaarinan keskustassa käynnistyy vielä joulukuussa kahden kerrostalon työmaa. Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy eli Vaso rakennuttaa 60 asumisoikeusasuntoa Pyhän Katariinan tien ja Hovirinnantien kulmaan. Katuosoitteeksi Katariinaksi nimetylle Vaso-kiinteistölle tulee Eerikinkuja 1.

Hanke sai ARA:n asumisoikeustalon korkotukilainan hyväksymispäätöksen aiemmin syksyllä. Työmaa valmistuu kahdessa erässä. Ensimmäisen talon asunnot ennakoidaan olevan muuttovalmiita vuoden 2017 helmikuun lopussa. Toinen talo valmistuu kesäkuun lopussa.

Hankeen urakoitsijana on Hartela Oy. Neljä- ja viisikerroksiset talot on suunnitellut Cederqvist&Jäntti Arkkitehdit Helsingistä. Talot ovat arkkitehtonisesti korkealaatuiset. Julkisivut ovat paikalla muurattua tiiltä. Autoja varten rakennetaan maanalainen pysäköinti.

Hankkeen kokonaisarvo on 9,6 milj. euroa, josta 15 % rahoitetaan tulevien asukkaiden asumisoikeusmaksuilla ja 85 % valtion takaamalla korkotukilainalla.

Rakennettavat asunnot ovat pääasiassa yksi – kaksi huonetta tyyppisiä ja pinta-alaltaan pieniä, 33  – 60 m2. Lisäksi tulee muutama 66 – 71 neliöinen kolmio. Pienimmät asunnot tehdään ilman saunaa. Kaikissa asunnoissa on varusteina mm. parvekelasitus ja astianpesukone. Asukkailla on mahdollisuus tehdä materiaalivalintoja asumisoikeussopimuksen yhteydessä.

Vaso aloittaa asuntojen markkinoinnin talven aikana. – Tarkempia hintatietoja ei ole vielä saatavissa, mutta asumisoikeusmaksu tulee olemaan keskimäärin 440 euroa neliöltä ja kuukausittain maksettava käyttövastike noin 12,50 euroa, sisältäen vesimaksuennakon ja 10M laajakaistan, kertoo Vason asuntopäällikkö Tiina Arnivaara.