Inwidon myynti Suomessa kasvoi 11 %

f6b354ad-5f3d-486e-9bc6-d0804662a611

Timo Luhtaniemi

Ikkuna- ja ovikonserni Inwidon liikevaihto Suomessa oli viime vuonna noin 148 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 11 % ja siivitti yhtiön kaikkien aikojen ennätykseen Suomessa.

– Kotimaan ikkunamarkkinoiden volyymi putosi noin 15 % edellisvuodesta, mutta onnistuimme kasvattamaan osuuttamme selkeästi. Kolme vahvaa tuotemerkkiä omine myyntiorganisaatioineen on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi, ja kuormituksen jakaminen kolmen tehtaan kesken on pitänyt toimitusvarmuuden korkealla tasolla, Inwido Finland Oy:n toimitusjohtaja Timo Luhtaniemi kertoo.

Inwidon liiketoiminta Suomessa keskitettiin vuoden alussa Inwido Finland Oy:öön. Yhdistyminen ei tuo muutoksia käytännön toimintaan ja tuotanto jatkuu nykyisillä Haapajärven, Kannuksen ja Ruoveden tehtailla kuten tähänkin asti. Tuotemerkit Eskopuu, Pihla ja Tiivi säilyvät, ja niiden tarjontaa kehitetään tuotemerkkikohtaisten myyntiorganisaatioiden avulla kilpailemaan omilla markkinasegmenteillään.

Koko Inwido-konsernin liikevaihto oli viime vuonna 4,9 miljardia Ruotsin kruunua, kun se oli edellisvuonna 4,3 miljardia. Liiketulos (EBITA) vuonna 2014 kasvoi 376 miljoonaa kruunuun edellisvuoden 294 miljoonasta.

– Inwidon toiminnalla Suomessa on merkittävä rooli konsernissa paitsi tuloksen myös tuotanto- ja tuotekehitysosaamisen kannalta. Osuva esimerkki on Invent-ratkaisu, jossa ikkunaremontoitavan talon sisäilman laatua parannetaan älykkäällä ilmanvaihdon ohjauksella.