Ilmarinen rakentaa tuhat vuokra-asuntoa pääkaupunkiseudulle ja lähialueille

Ilmarinen suunnittelee rakentavansa lähivuosina tuhat vuokra-asuntoa pääkaupunkiseudulle, sen kehyskuntiin ja Tampereelle. Tällä hetkellä on sovittu SRVn kanssa lähes 500 vuokra-asunnon rakentamisesta Helsingin Jätkäsaareen, Espooseen, Vantaalle ja Keravalle. Loput asunnoista voidaan toteuttaa, jos sopivia hankkeita löytyy.

Asuntojen rakennustyöt alkavat kesällä 2016, ja ensimmäiset kohteet Helsingin Jätkäsaareen ja Espooseen valmistuvat loppuvuodesta 2017.

– Uudet vuokra-asunnot rakennetaan ja rahoitetaan osana Ilmarisen asuntosijoitusohjelmaa. Ilmariselle investoinnin mahdollistaa väliaikainen laki, joka sallii velkavivun käytön myös täysin omistetuissa uusissa vuokra-asuntokohteissa. Maltillinen velkavipu sopii mielestämme hyvin asuntosijoituksiin ja se auttaa meitä saavuttamaan tuottotavoitteemme, kertoo Ilmarisen kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen.

Velkavivun mahdollistava väliaikainen laki on voimassa vuoden 2017 loppuun. Sen jatkamista on esitetty hallitusohjelmassa vuoteen 2019.

– Toivomme jatko-aikaa väliaikaiselle lainsäädännölle vuoteen 2019 saakka, jotta suunnittelemamme tuhannen vuokra-asunnon ohjelma saadaan toteutettua, Aimonen sanoo.

Aimosen mukaan vuokra-asuntojen tarve on korkea pääkaupunkiseudun ja Tampereen vaikutusalueella. Ilmarisen asuntosijoitusohjelman mukaisia vuokra-asuntoja voitaisiin rakentaa sopivien kohteiden löytyessä myös pääkaupunkiseudun kehyskuntiin, joista on raideyhteys Helsinkiin.

– Tällä hetkellä ongelmana on, että kaavoitettuja tontteja ei ole riittävästi tarjolla vapaarahoitteisiin vuokra-asuntoihin ja kaupunkien kaavoitus etenee hitaasti. Etenkin käyttötarkoituksen muutokset eli esimerkiksi vanhojen toimistotilojen muuttaminen asunnoiksi ovat työläitä. Etsimme edelleen tontteja ja yhteistyöhankkeita etenkin pääkaupunkiseudulle, Aimonen sanoo.