Honkarakenne ja Mediset Hoivarakentajat Oy toteuttavat hirsirakenteisen hoivakodin Karvialle

Havainnekuva Palvelukoti Kotokaaren uudesta hoivakodista Karviassa.

Honkarakenne ja Mediset Hoivarakentajat Oy toteuttavat 20-paikkaisen ikäihmisten hoivakodin Palvelukoti Kotokaari Oy:lle Karviaan. Hirsirakenteinen hoivakoti on kooltaan reilu 800 kerrosneliömetriä ja Hoivarakentajat toteuttaa sen KVR-urakkamallilla. Vahvaa yhteistyötä päiväkotirakentamisessa tehneet Honkarakenne ja Mediset Hoivarakentajat Oy tiivistävät kaupan varmistumisen myötä yhteistyötään myös hoivakotien rakentamisessa.

“Valitsimme hirren rakennusmateriaaliksi, koska haluamme tarjota asiakkaillemme terveelliset ja muovittomat tilat, joiden tasalaatuisuuteen voimme luottaa. Vanhan palvelukotimme kapasiteetti on täynnä ja tarvitsemme uudet toimitilat, sillä nykyisten tilojemme sopimus päättyy helmikuussa 2020. Olemme tyytyväisiä tehtyihin valintoihin”, Palvelukoti Kotokaari Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Rajala kertoo.

Karvian hoivakodin toteuttamisesta vastaa Mediset Hoivarakentajat Oy, Honkarakenne vastaa kohteen säältä suojaan toimituksesta. Medisetin vastuulla on rakentamisen lisäksi myös hankkeen suunnittelun ohjaus, riskianalyysien teko ja konsultointi.

“Suosittelimme Kotokaarelle hirttä uuden hoivakodin rakennusmateriaaliksi. Uskon että meidän laaja-alainen kokemus hoivarakentamisesta, hyvä ja asiantunteva palvelu sekä maalaisympäristöön sopiva hirsirakennus sinetöivät kaupan”, Mediset Hoivarakentajat Oy:n toimitusjohtaja Tarmo Kemppainen lisää.

Hoivakotien sisäilmaongelmat

Päiväkotien ja koulujen sisäilmanongelmista keskustellaan vilkkaasti julkisuudessa. Samaan aikaan myös hoivapuolella on koko ajan lisääntyvä tarve turvallisemmalle rakentamiselle väestökannan ikääntyessä.

“Haluamme olla yhdessä luotettavien kumppaniemme kanssa päiväkoti- ja koulurakentamisen lisäksi myös hirsirakenteisten hoivakotien edelläkävijä”, Honkarakenteen projektimyynnin päällikkö Markus Saarelainen sanoo.

Kohteen asennus alkaa viikolla 30.