Helsinki houkuttelee kiinteistösijoittajia voimakkaalla kasvulla

7c34ce1a-30bc-40b5-b4a9-5364792c4858-main_image

Voimakkaassa muutoksessa ja kasvussa on erityisesti Pasila–Vallila–Kalasatama-akseli, jonne Helsingin keskusta laajenee. Havainnekuva: 3D Render

Helsinki on Euroopan nopeimmin kasvavia kaupunkeja. Kaupungissa on käynnissä useita Euroopan suurimpiin kuuluvia kaupunkikehityshankkeita.

Helsinki esittäytyy kiinteistö- ja sijoitusalan suurtapahtumassa Expo Real 2015:ssä Saksan Münchenissä 5.–7.10.2015 teemalla ”Smartest Choice”. Päähuomio kohdistetaan Pasila–Vallila–Kalasatama-akselin tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Väestönkasvu ylläpitää rakentamista

Helsinki houkuttelee työikäistä väestöä. Väestön ennätyskasvu ylläpitää rakennustuotantoa ja helpottaa taantuman vaikutuksia alueella. Väestönkasvuun perustuvat lukuisat käynnistyvät hankkeet osoittavat, että kiinteistösijoittajat uskovat liike- ja toimitilasijoittamisen parhaille paikoille edelleen kannattavan.

Voimakkaassa muutoksessa ja kasvussa on erityisesti Pasila–Vallila–Kalasatama-akseli, jonne Helsingin keskusta laajenee. Akselin itäpäässä rakennetaan Kalasataman keskusta Rediä. Akselin länsipäässä rakenteilla on Pasilan keskus Tripla, jonkakaupallisen osan rakentaminen on käynnistymässä lähikuukausina. Pasilan tornialueen kansainvälinen suunnittelu- ja toteutuskilpailu käynnistyy vuonna 2016.

Myös akselin keskellä sijaitseva Vallila on muuttumassa: alueen itäosaan on syntynyt entistä vahvempi rahoitusalan keskittymä. Perinteiset Vallilan teollisuus- ja konepaja-alueet ovat muotoutumassa monipuolisiksi yritystoiminnan ja asumisen alueiksi.

Vakaa sijoituskohde

Kiinteistösijoitusmarkkinoiden volyymi on noussut ennätysvauhtia. Suomi ja muut Pohjoismaat ovat vakauden ja väestönkasvun ansiosta kiinnostava markkina-alue kansainvälisille sijoittajille. Ulkomaiset sijoittajat ovatkin jälleen kasvattaneet omistuksiaan Suomessa. Ulkomaisten sijoittajien osuus transaktiovolyymistä oli alkuvuonna Catellan markkinakatsauksen mukaan 37 prosenttia.

Helsinki–Finland-yhteisosasto

Expo Real -tapahtuman Helsinki–Finland-osastolla Helsingin johdolla esittäytyvät myös Espoon, Tampereen ja Turun kaupungit sekä ”LOURA” eli lounaisrannikkoyhteistyötä tekevät Turku, Uusikaupunki, Rauma ja Pori. Kaupunkien lisäksi osastolla ovat mukana Senaatti-kiinteistöt, palvelu- ja asiantuntijaorganisaatio Invest in Finland, Team Finland -verkosto ja yrityksistä SRV ja YIT sekä saksalainen LARS Project.

Expo Real on kiinteistöalan ammatillinen messutapahtuma, joka kerää vuosittain yli 36 000 kävijää. Näytteilleasettajia on tänä vuonna 34 maasta yhteensä yli 1 600. Helsinki on osallistunut tapahtumaan vuodesta 2001 lähtien.