Graniittirakennus Kallio Oy valittiin Huutomäen eritasoliittymän urakoitsijaksi

Osana Liikenneviraston Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet -hanketta rakennetaan eritasoliittymä Huutomäkeen Saarijärventien risteykseen – valtatien 4 ja valtatien 13 risteys – nykyisen nelostien itäpuolelle.

Liikennevirasto on valinnut Huutomäen eritasoliittymän urakoitsijaksi Graniittirakennus Kallio Oy:n. Urakka toteutetaan ST- eli suunnittele ja toteuta -urakkamallilla. Urakan kustannusarvio on noin 14 miljoonaa euroa.

”Avoin ja vuorovaikutteinen tapa viedä urakkakilpailutus läpi johti siihen, että saimme erittäin tasokkaita tarjouksia, jotka lisäksi alittivat alkuperäisen kustannusarvion”, sanoo projektipäällikkö Jarmo Niskanen Liikennevirastosta tyytyväisenä.

Urakkasopimus allekirjoitettiin 7.9.2016, ja valmistelevat työt tulevan eritasoliittymän alueella on jo aloitettu. Käynnissä on puuston ja pintamaan poisto sekä tarvittavan kiertotien rakentaminen.

Tiesuunnitelma on eritasoliittymän ja sen tiejärjestelyjen osalta hyväksytty ja saanut lainvoiman. Urakan tiesuunnittelu on tehty ja rakennussuunnittelu tehdään täysin mallipohjaisesti, mitä sitten rakentamisen aikana hyödynnetään koneohjauksessa.