Flowroxin uusi toimitusjohtaja korostaa vahvaa tuotehallintaa ja myynnin tärkeyttä menestyksen avaimina

bltdji5avh5chsqgk0ei

Jukka Koskela aloitti työnsä Flowrox Oy:n toimitusjohtajana 15.5.2015. Hän siirtyi Flowroxille Outoteciltä Vice President of Global Management:n tehtävästä, jossa hän ohjasi yrityksen muutosta projektitalona tunnetusta yrityksestä tuotetaloksi. Projektin päättymisen ja Flowroxin tarjoaman työmahdollisuuden Koskela toteaa olleen aikataulullisesti onnekas sattuma: ”Sain projektini Outotecilla maaliin ja pääsin siirtymään tänne”. Kotiutuminen Flowroxille on ollut Koskelalle suhteellisen helppoa Larox-taustan ansiosta. Flowroxilla on paljon Larox-historiaa ja perinnettä, mutta erityisesti samalle aaltopituudelle pääsyä ovat helpottaneet entuudestaan tutut ihmiset sekä talon sisällä että edustajaverkostossa.”Kuten jokaisessa yrityskulttuurissa, myös Flowroxilla on omat kaupankäynnin lainalaisuudet. Niihin sisälle pääsy sekä liiketoiminnan ja sen ongelmakohtien ymmärtäminen vaativat paljon keskusteluja sekä tukea organisaatiolta” Koskela toteaa.

Flowroxille Koskela tuo tullessaan vahvan tuotehallintaosaamisen. Hän uskoo kokemuksensa systemaattisesti kehitetystä prosessirakenteesta tuovan apua, kun halutaan kasvattaa volyymia seuraavalle tasolle ilman että yrityksen rakenteet jäävät jälkeen. Koskelalla on myös vahva näkemys myynnin tärkeydestä. Myynnin työkaluja tulee kehittää Koskelan mielestä niin, että ne tukevat asiakasrajapinnassa työskentelevien tavoitteita. Heidän kauttaanasiakkaat kokevat, mikä todella on Flowroxin tapa toimia, ja kuinka heitä palvellaan.

Vaikka ajat ovat haasteelliset, on Koskelan mielestä täysin mahdollista saavuttaa 100 milj. euron tavoite 2020 mennessä. Sitä ennen pitää kuitenkin laittaa perusasiat kuntoon, jotta sitten, kun kysyntä lähtee kasvuun, ovat rakenteet kunnossa ja kysyntään pystytään vastaamaan. ”Flowroxilla on kuitenkin niin hyvät tuotteet ja niiden peruskannattavuus on kohdallaan, meillä on hyvät edellytykset” Koskela toteaa.Yleisen markkinaennusteen mukaan kaivospuolen tilanteen odotetaan parantuvan vuoden 2016 kuluessa. Flowroxin etuna on, että päivittäiskauppa pitää pyörät pyörimässä, eikä näin ollen olla liikaa projektikauppojen armoilla. ”Jatkossa meidän tulee miettiä myös uusia markkinasegmenttejä, tuotteita ja kokonaisratkaisuja, joissa meillä olisi tulevaisuutta” Koskela lisää. Flowrox on myös siinä mielessä onnellisessa asemassa, että yrityksen tuotteita tarvitaan paljon erilaisissa kohteissa. Flowroxilta voidaan markkinoida suoraan loppuasiakkaille, mutta myös OEM-asiakkaille ja insinööritoimistoille. Projektikauppojen riskien hallintaan pitää myös panostaa.

Koskelan mielestä kuluneen vuoden aikana lanseeratut uutuustuotteet täydentävät ja vievät Flowroxin tarjoomaa hyvään suuntaan. Tällä hetkellä ne ovat hyviä täydentäviä tuotteita, jotka saadaan kytkettyä Flowroxin muihin tuotteisiin. Koskela toteaa myös, että Internet of things jatkaa kehittymistään ja esim. Scaling Watch avaa Flowroxille yhden kanavan lisää älykkäiden komponenttien markkinoijana ja kehittäjänä. Ensi viikolla (vko 25) Koskela suuntaa Flowrox Oy:n messutiimin mukana Saksan Frankfurtiin Achema 2015 –messuille. Hänet tavoittaa alkuviikosta Flowroxin messuosastolta E13, joka sijaitsee hallissa 8.0.