FinnBuild-messuilla ennätysmäärä ohjelmaa rakentamisen ammattilaisille

11707867_900176783414008_5596525182313452667_o

Kansainvälinen FinnBuild järjestetään 12.–14.10., nyt 22. kertaa. Esillä ovat alan uusimmat tuotteet, palvelut, työmenetelmät ja ratkaisut sekä ennätysmäärä laadukasta ohjelmaa, seminaareja ja asiantuntijoiden tietoiskuja.

Tapahtuma kokoaa yhteen koko rakennusalan toimijat, sillä mukana ovat niin suuret ja tunnetut kansainväliset yritykset kuin uudet, innovatiiviset yrittäjät. Tapahtuman ohjelma koostuu asiantuntijapuheenvuoroista, keskusteluista, tietoiskuista ja seminaareista, jotka jakautuvat kolmen pääteeman alle: digitalisaation mahdollisuudet rakennusalalla, tuottavuus ja kilpailukyky sekä rakennetun ympäristön tulevaisuus. Ohjelmaa on ennätysmäärä, sillä pelkästään FinnBuild-messujen neljässä ohjelmapisteessä on kolmen päivän ajan nyt vahvistettuja esityksiä yhteensä yli 100. FinnBuild-messujen ohjelmatarjontaa täydentävät samanaikaisten tapahtumien ohjelmat omilla lavoillaan sekä kymmenet eri seminaarit. Perjantaina on ohjelmaa erityisesti opiskelijoille.

Päälavalla on asiaa muun muassa rakennusalan laatumurroksesta (Juha Metsälä, Pohjola Rakennus Oy), digitalisaation vaikutuksesta tuottavuuteen (Matias Järnefelt, Hilti Suomi Oy) sekä lähes nollaenergiarakentamisen energiamääräyksistä käytännössä (Jani Kemppainen, Rakennusteollisuus RT ry). Löyly-saunaravintolan ekologisesta rakentamisesta kertoo keskiviikkona yrittäjä, kansanedustaja Antero Vartia.

Torstaina päälavalla Juha Salmen vetämässä paneelikeskustelussa on aiheena 2020-luvun rakennusmarkkinat – muuttuuko mikään vai muuttuuko kaikki? Rakentajapaneeliin osallistuvat Jussi Aho (Fira), Antti Inkilä (YIT), Juha Metsälä (Pohjola Rakennus Oy), Juha Pekka Ojala (SRV) ja Tuomas Särkilahti (Skanska). Torstaina esitellään myös Kalasataman REDI-hanke.

Perjantaina päävalalla ovat aiheina muun muassa rakennushankkeen kosteudenhallinta (Jani Kemppainen, Rakennusteollisuus RT ry), rakennetun ympäristön terveellisyys (Juha Karilainen, Wienerberger Oy Ab) sekä esitellään Keski-Pasilan suurhanke Tripla (Tapio Salo, YIT Rakennus Oy).

Päälavan ohjelmia täydentävät Tietokahviloiden puheenvuorot, joissa käsitellään muun muassa matkapuhelinten kuulumattomuutta uusissa rakennuksissa, teollisen korjausrakentamisen mahdollisuuksia, kosteusteknisesti vikasietoisia rakenneratkaisuja ja sitä, miksi purkaa, kun korjaamalla saat enemmän.

Messujen asiantuntijaohjelmien lisäksi messuilla kilpaillaan SPAN-puusiltakilpailussa sekä esitellään Finnbuild Highlights -kokonaisuudessa FinnBuildin sekä sen sisartapahtumien mielenkiintoisimmat tuotteet, järjestelmät, menetelmät ja palvelut. Tapahtumakokonaisuuden iltajuhlassa, FinnBuild Awards Partyssa, palkitaan rakennusalan merkittäviä toimijoita ja hankkeita. Juhlan juontavat näyttelijä Niina Lahtinen ja päätoimittaja Veijo Käyhty Rakennuslehdestä. Iltajuhlassa esiintyy rokkibändi Eppu Normaali.

Katso koko ohjelma: www.finnbuild.fi.

FinnBuild -tapahtumakokonaisuus järjestetään joka toinen vuosi. Vuonna 2014 tapahtumassa messuilla vieraili lähes 25 000 kävijää. FinnBuild on alan suurin tapahtuma Suomessa niin osallistuvien yritysten ja kävijöiden lukumäärällä sekä näyttelypinta-alalla mitattuna.