Finnairin uusi rahtiterminaali rakentuu Helsinki-Vantaalle – Parma toimittaa betonielementtirungon

finnair_cargo

Finnair Cargo kasvattaa rahtikapasiteettiaan rakentamalla uuden 35 000 neliön rahtiterminaalin Helsinki-Vantaan lentokentälle, Aviapoliksen alueelle.

Parma toimittaa kohteen betonielementtirungon tuoteosatoimituksena, joka sisältää suunnittelun ja asennuksen. Hankevaiheessa suunniteltu teräsrunko vaihtui betoniin ja julkisivuissa käytetään mm. hiottua betonia. Tilaaja on Finnair Oyj ja projektinjohtopalvelut tuottaa Genpro Solutions Oy.

”Parma tarjosi kustannustehokkaan kokonaisratkaisun. Elementtien valmistuksen ja asennuksen lisäksi toimitukseen kuuluu myös suunnittelu”, kertoo terminaaliprojektin vetäjä, Director Cargo Excellence, Ari Soinola Finnairilta.

Rakennuksen elementtitoimitukset alkavat heinäkuussa ja runkotoimitus valmistuu lokakuussa 2015. Pitkälle automatisoitu uusi terminaali otetaan käyttöön keväällä 2017.
Lentorahti osana Finnairin kasvustrategiaa

Finnair Cargo on suurin pohjoismainen lentorahdin kuljettaja, ja lentorahti on merkittävä tulonlähde Finnairille. Rahtiterminaali-investointi kytkeytyy uusien Airbus A350 -matkustajakoneiden hankintaan, joiden ansiosta rahtikapasiteetti kaksinkertaistuu vuoteen 2020 mennessä.

Uuteen, Euroopan moderneimpaan, lentorahtiterminaaliin tulee nk. yleislentorahdin tilojen lisäksi erilliset lämpötilasäädellyt käsittelytilat myös erikoisrahdille, kuten lääke- ja life science -teollisuuden tuotteille sekä kala- ja muille tuoretuotteille. Erikoisrahtialueiden lisäksi tuleva terminaali hyödyntää uusinta teknologiaa ja automaatiota laadukkaan rahtipalvelun takaamiseksi. Rakennuksen sijainti on sijainti on määritetty niin, että rahtien kuljetus terminaalista laajarunkokoneille pystytään optimoimaan.

Lisätietoa Finnair Cargon tiedotteesta.