Espoon keskukseen lisää asuntoja

Suviniitty korttelisuunnitelma 2014_CMYK_29720_2

 

Kuva: Näkymä korttelin sisäpihalta/Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy

Espoon keskuksessa Suviniityn alueen rakentaminen jatkuu. Alueelle tullaan rakentamaan kerrostaloja noin 450 asukkaalle.

Suviniitystä kehittyy korkeatasoinen ja omaleimainen asuinalue aseman ja liikekeskuksen läheisyydessä. Asuinrakennusten keskelle tulee viihtyisät autottomat korttelipihat.Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päättää 13.4. kolmen kerrostalotontin vuokrauksesta ja kahden kerrostalotontin varauksesta Suviniitystä.

Kolmelle tontille rakennetaan vapaarahoitteisia omistusasuntoja, yhdelle tonteista asumisoikeusasuntoja ja yhteen tulee nuorisoasuntoja. Alueelle tulee myös päiväkoti ja neuvola. Kohteen rakentaminen alkaa ensi vuoden alussa.

Kaupunki omistaa Suviniityn uuden asemakaava-alueen. Kaupunki järjesti alueen viidestä ensivaiheessa toteutettavasta tontista julkisen rakennusliikkeille ja rakennuttajille suunnatun hakumenettelyn. Suviniittyyn kohdistuvia hakemuksia saapui kaupungille kaikkiaan 16 kappaletta.

Suviniityn pysäköinti on keskitetty kahteen pysäköintilaitokseen, joista ensimmäisen rakentaminen alkaa tämän vuoden aikana. Pysäköintilaitokseen on suunniteltu mahdollisuutta vuokrata ylin kerros kattoviljelyä varten.

Loput kaupungin omistamista asuinkerrostalotonteista tullaan luovuttamaan lähivuosien aikana, jolloin alue ja siihen liittyvät puistoalueet toteutuvat kokonaisuudessaan.